Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Jonge Tholenaar opgepakt na overval

Toegevoegd: 28-07-2014, 23.00 uur
Door: Roland de Jong

STEENBERGEN - Een 16-jarige jongen uit Tholen is maandagavond opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij een gewapende overval in het West-Brabantse Steenbergen. Ook een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom is aangehouden. Dat meldt de politie.

De overval vond rond 19.40 uur plaats bij Chinees-Indisch restaurant Kota Radja aan de Blauwstraat. Twee overvallers, waarvan volgens de politie zeker één met een vuurwapen, kwamen toen het restaurant binnen. Tijdens de overval raakten drie aanwezigen gewond. Zij moesten voor behandeling naar de huisartsenpost.

De overvallers sloegen na de beroving op de vlucht. Ze gebruikten daarbij een scooter. Tijdens hun vlucht kwamen de overvallers echter ten val. Hierna gingen ze te voet verder. Tijdens een zoekactie die volgde werden de agenten geholpen door alerte buurtbewoners die de vluchtrichting van de overvallers doorgaven.

In de omgeving van de Ligneweg konden de twee verdachten worden aangehouden. Daarbij werd door de politie één of twee keer ter waarschuwing geschoten. Wat er zich in het restaurant heeft afgespeeld is nog niet helemaal duidelijk. Verhoor van de aanwezigen moet hier meer duidelijkheid over geven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem77 (31-7-2014 om 05:00)
K e: echt niet. WEL relevant--iemand met een strafblad zou ik niet aannemen--en zo zullen er meer over denken. al had hij de beste papieren--dan nog zou ik hem niet willen.
Kennis economie (29-7-2014 om 19:07)
@ willen77, een strafblad is irrelevant, tegenwoordig is het wie je kent, en niet wat je ken.
Frans1 (29-7-2014 om 13:48)
Als volwassen berechten zou hier zeker van toepassing zijn!
Wim (29-7-2014 om 09:45)
deze jonge heren berechten volgens volwassen recht nu komen ze er mee weg door een kort strafje
Vrije handel ? (29-7-2014 om 08:47)
Ik vraag me weer af hoe tieners aan vuurwapens komen, is dat zo makkelijk dan ? Waarom nog een verbod op balletjespistolen als een kind al een echte kan kopen ?
Steve (29-7-2014 om 08:14)
Hard aanpakken dat tuig
Cookie-instellingen beheren