Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

Oplichter geeft zich uit voor monteur

Toegevoegd: 29-07-2014, 14.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeland is op dit moment een oplichter actief die zich uitgeeft als verwarmingsmonteur. Dat meldt de politie.

De man heeft het vooral voorzien op bejaarde slachtoffers. Hij praat zich onder valse voorwendselen binnen en zegt dat hij de verwarming komt controleren of maken en vraagt daar een vergoeding voor. Hij verricht vervolgens geen werkzaamheden en gedupeerden zijn achteraf vaak geld en goederen kwijt.

De politie heeft sinds maart 2014 al diverse meldingen en aangiften met betrekking tot deze zaak binnen gehad. De oplichter is actief door heel Zeeland. Meldingen komen onder andere uit Goes, 's-Gravenpolder, Hoek, Oosterland, Tholen en Yerseke.

De man is rond de 60 jaar oud, netjes gekleed, normaal postuur en heeft kort grijs haar. Heeft u tips of bent u zelf slachtoffer geworden van deze oplichter, neem dan contact op met de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
evergreen (31-7-2014 om 00:29)
Oudereren zijn van goed vertrouwen. ze moeten leren voorzichtig te zijn. inbrekers en oplichters weten altijd de zwKeren te pakken! Dus waarschuw uw ouders of andere ouders. Zij lezen vaak alleen de kranten en zien geen internet! ik hoop dat die oplichter snel gepakt wordt en zijn straf uit te zitten krijgt!
Vlissinger (30-7-2014 om 15:23)
Waarom trappen mensen hier in? onbegrijpelijk
huh (30-7-2014 om 08:37)
En waarom deze vent niet opgepakt dan?
Jeremy (30-7-2014 om 08:36)
Was in die streek voorheen niet verdachte figuren die zich voordeden als medewerkers van een verhuurder ? Wie weet komt het doordat dat soort bedrijven jan en alleman inhuren ? ik bedoel die ZZP'ers en louche uitziende oost europeanen die allemaal geen normale bedrijfskleding van het bedrijf hebben en in ongemarkeerde (loop en sloop)busjes rondrijden ? Wat moet men nog verwachten als het reguliere personeel er al uitziet als criminelen of van die zwervende "irisch travelers"? maar ja, gajus is goedkoop, en de ongemakken zijn voor de klant. Daar moet je het als klant maar mee doen. Zo heeft de verkoper het bepaald.
bressiaander (30-7-2014 om 07:48)
@jeroen, wat jij zegt is laatst ook in breskens gebeurd...
Jeroen (29-7-2014 om 22:14)
Heeft dit toevallig iets te maken met die "pool"die in Vlissingen bij huizen aanbelt, mocht je niet open doen zet ie een of ander teken op je gevel en komt later terug! Joost mag weten wat ie terug komt doen natuurlijk..
Cookie-instellingen beheren