Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Cel- en werkstraf voor poging doodslag

Toegevoegd: 04-08-2014, 20.40 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Voor een poging doodslag op de zogenoemde 'Bijlman' uit Heinkenszand is maandag De 27-jarige Goesenaar O. W. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 192 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur.

Tegen W. was een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden gevorderd. Ook moet W. de Bijlman een schadevergoeding van 1313 euro betalen. De rechtbank vond de eis van de officier in dit geval geen recht doen aan de ernst van het gepleegde misdrijf. De Bijlman verkeerde op 28 februari 2013 in een psychose en bedreigde de buurman met een zwaard, sloeg een bijl door de voordeur. De Bijlman verdween in een cel en de buurt haalde weer rustig adem. Niet de buren van de Bijlman en evenmin W., de zoon van de betreffende buren. 

Enkele dagen later zag W. de Bijlman (net weer vrijgelaten) in 's Heer Arensdskerke rijden. Hij ging er met zijn bestelbusje achteraan en reed hem van de sokken. De Bijlman kwam te vallen, de fiets was vernield en W. reed door.

Zie ook:
- Eis taakstraf wegens omver rijden buurman (21-07-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anja lakke (4-8-2014 om 23:07)
Tsja,onder het mom van een psygoshe .mag je in Nederland mensen bedreigen, zelfs doodmaken en dat al voor lachwekkende strafjes. Neemt iemand dan wraak ,omdat die ziek is van alle treiterij . Dan krijg je wel straf ,maf land Nederland ,zorg dat je psychotisch wordt dan kan je lekker je gang gaan
Cookie-instellingen beheren