Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zes jaar geëist voor overval op woning

Toegevoegd: 15-08-2014, 10.29 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft de rechtbank gevraagd de 33-jarige A. das F. S. voor zijn aandeel in de brute woningoverval op 15 december vorig jaar Burgh-Haamstede een gevangenisstraf van zes jaar op te leggen. Zijn 23-jarige ex-vriendin D. B. uit Schiedam hoort maandag 18 augustus, wanneer haar zaak wordt behandeld en welke straf officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk voor haar in petto heeft.

Op die winterse dag werd er bij het latere slachtoffer, een 63-jarige alleenwonende man, aangebeld en in de verwachting dat het een bekende zou zijn deed hij direct de deur open. Voor zijn deur stond de Schiedamse, die om hulp vroeg omdat ze met autopech stond. Nog voor het slachtoffer iets kon zeggen dook er een man bovenop hem en belandden ze op de grond. Hij werd geboeid, mishandeld en op die manier konden ze hem van zijn pinpas en geld beroven.

Terwijl de twee de benen namen, bleef de man hulpeloos en geboeid achter. Pas de volgende ochtend kon hij alarm slaan. Later bleek dat hij door het geweld een klaplong en gebroken ribben had opgelopen. Uit onder zoek bleek dat nog dezelfde avond er diverse keren was gepind en er 4500 euro van de rekening van het slachtoffer was afgeschreven.

Opvallend was ook dat de mobiele telefoon van Das F. S. dezelfde ' pin-route' had gevolgd en op vrijwel dezelfde tijd dat er werd gepind, ook een zendmast in de directe omgeving werd aangestraald. Das F. ontkent overigens alles. Twee maanden later kon het span worden aangehouden. De uitspraak is op 1 september.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren