Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Politie schoot volgens procedure'

Toegevoegd: 25-08-2014, 17.49 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdag volgens de geldende procedure gehandeld toen is geschoten in Oost-Souburg. Dat blijkt volgens een woordvoerder uit onderzoek.

Volgens de melding waren gewapende mannen een woning in de Middelburgsestraat binnengedrongen. Een vrouw had zich opgesloten in de badkamer en werd bedreigd met geweld en wapens. Na een achtervolging lostte een agent waarschuwingschoten en ook wordt twee keer op een vluchtende verdachte geschoten. Dat gebeurde volgens het daarvoor geldende protocol.

De verdachte is volgens de politie eerst meerdere malen aangeroepen. "Vervolgens zijn er waarschuwingsschoten gelost. Toen de verdachte daar niet op reageerde heeft de diender hem nogmaals aangeroepen en gezegd dat er op de verdachte geschoten zou worden. Toen ook daar geen gehoor aan werd gegeven loste de agent twee schoten gericht op de benen van de vluchtende verdachte. De persoon is spoorloos. Het vermoeden bestaat dat hij niet geraakt is."

De politie doet verder intern onderzoek naar het incident. Tegen de andere drie is geen aangifte gedaan. En door de politie zijn geen strafbare feiten geconstateerd. Daarom is het drietal weer op vrije voeten gesteld. De twee mannen die eerder op de avond werden aangehouden zijn ook vrij gelaten. Beiden zijn naar huis gestuurd met een proces-verbaal. Het stroomstootwapen is in beslaggenomen.

Zie ook:
- Politie schiet bij aanhoudingen Souburg (23-08-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
obscura66 (27-8-2014 om 22:29)
De politie schiet tot tweemaal toe gericht op een vluchtende man, met middelen die zo brutaal zijn dat er een direct levensgevaar bestaat. Kan je onder schot worden genomen door de deze politie staat zonder dat er een onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat jij schuldig ben. Dit is als "doodstraf zonder rechtspraak" onder niet echt gunstige omstandigheden. Is dit gat in de markt toevallig of zit er systeem achter en is het afgekeken van collega totalitaire staten.Schreeuwen als" iets hoger mikken" en" jammer dat ie niet geraakt is" geven aan dat er nog veel te doen is
Franky (26-8-2014 om 20:02)
Gelukkig durfde de diender aanhoudingsvuur te plegen, wetende dat hij hierdoor behoorlijk veel narigheid op zijn dak kan krijgen. Aanhoudingsvuur is op de benen en dat is niet eenvoudig.
t is wat (26-8-2014 om 16:14)
Duidelijke foto van de spoorloze bedreiger, aub.... Op Facebook ofzo... Kunnen we hem met z'n allen opsporen... Jammer dat het schot niet raak was, dan was het makkelijker geweest, bloedspatten volgen....
Soubie (26-8-2014 om 16:09)
@Vlissinger,de agent een collega van u? U kunt toch lezen dat hen niets ten laste gelegd kon worden dus onschuldig zijn aan welke beschuldiging dan ook! @Informatie,neen ze waren geen van alle bewapend,er staat hierboven duidelijk dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd . Waarom er dan wel geschoten is wordt nog steeds uitgezocht door de Rijksrecherche ,dit onderzoek loopt nog.
informatie (26-8-2014 om 14:37)
IK zou graag willen weten waarom de betreffende agent gericht heeft geschoten. Waren de verdachten ook bewapent met pistolen??? of heeft de agent geschoten op een paar mensen die wegrenden van de plek van het misdrijf??? Als het optie 1 is dan is het totaal te begrijpen waarom de agent heeft geschoten maar als het optie 2 is dan gaat dat veelste ver en vind ik dat de agent zwaar gestraft moet worden.
Vlissinger (26-8-2014 om 13:53)
@Soubie, matties van je? Maar je hebt gelijk het rammelt aan alle kanten, hij had wat hoger moeten richten.
Cookie-instellingen beheren