Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 278 km

Brandje in boom met wespennest Goes

Toegevoegd: 30-08-2014, 11.28 uur
Na een half uur was de klus geklaard.
Na een half uur was de klus geklaard.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - De brandweer van Goes is vrijdagavond ingezet om een brandje te blussen in een boom. In de boom hadden wespen een nest gemaakt.

Het brandje woedde bij een woning aan de Louise de Colignylaan en werd rond 18.50 uur gemeld. De brandweer kon zonder spoed ter plekke gaan. De brandweer heeft met een bijl een deel van de boom uit elkaar moeten halen om goed te kunnen blussen.

Na een half uur was de klus geklaard.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t is wat (31-8-2014 om 12:48)
Kees, ben het helemaal met je eens. Jeroen en vliegje zijn gewoon nog nooit gestoken door die krengen. Bijen steken idd uit noodweer, maar wespen zitten echt bij je hoofd te zeuren. Je moet in deze tijd (aug/sept) niet buiten een ijsje of andere zoete dingen eten/drinken, want ze zijn erop uit om in je mond te geraken en daar te steken. Nou dan ben je helemáál nog niet jarig! Mijn nazomer zou een stuk rustiger zijn zonder die beesten. Oké, ze dienen misschien tóch ergens voor: als voedsel voor vogels. Alhoewel, dan steken ze misschien in hun bek, hup, vogel dood. Ook al niet dus. Maar is de dader van deze brandstichting al bekend? Nee, ík was het niet... :-)
Joost (31-8-2014 om 11:24)
@ Jeroen, wou je dan dat die boom helemaal in de fik stond en wie weet dat pand er naast ook. Veiligheid gaat boven alles dan kunnen er wel een paar wespen voor dood gaan. Hadden ze maar een andere plek moeten zoeken of de kachel niet zo hoog aan moeten zetten.
kees (31-8-2014 om 11:21)
Wespen zijn zinloze beersten. Bijen zijn nodig voor bestuiving van bloemen en steken alleen in geval van nood.Die zijn zeer nuttig. Wespen daarentegen hebben geen enkele functie. Zij kunnen geen bloemen bestuiven en steken wanneer hun dat uitkomt. Een bij gaat gelijk dood daarna een wesp blijft steken en doet dit graag. Ze zijn niet nodig in de natuur, kunnen ook geen honing maken en dus mag je ze uitroeien
Vliegje (30-8-2014 om 15:55)
Er bestaat niets in de natuur wat geen functie heeft. ALLES heeft een functie en bestaat in samenhang met de rest. De mens is het enige wezen dat steeds meer vervuilt en vernietigt. En wespen doen niets hoor als je ze maar gewoon met rust laat. Zij steken alleen uit verdediging bij gevaar.
Jeroen (30-8-2014 om 15:03)
Laat die beestjes toch lekker zitten. Nu hebben we dode wespen, een kapotte boom en een hoop kosten voor de brandweer. De rekening op de brandstichter verhalen.
Renata (30-8-2014 om 14:41)
En wat is de rest van het verhaal? Hadden de wespen soms brand gesticht. Lijkt me eerder weer een gevalletje zinloos geweld/vandalisme. Losers.
Cookie-instellingen beheren