Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bedelaar krijgt boete in Vlissingen

Toegevoegd: 31-08-2014, 11.21 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 40-jarige man uit Middelburg is zondag rond 02.00 uur in Vlissingen aangehouden voor bedelarij. Dat meldt de politie.

De man vroeg passanten op het Bellamypark om geld. Volgens art. 2:61 uit Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Vlissingen is het verboden in door het college aangewezen gebieden op of aan de weg of in een voor het publiek toegankelijk gebouw te bedelen om geld of andere zaken.

De man kreeg een boete.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peet (5-9-2014 om 21:40)
Waarom in vele reacties direct de politie veroordelen? Zij volgen de wet gewoon. Het bericht is zo kort helaas, dat mensen reageren als zielige man.... wat er niet bij staat: hoe lang deze man dit doet en aangifte om hem is gedaan bij de politie. Hij schijnt opdringerig te bedelen op vervelende manier en om drank te kopen. Heeft gewoon een huis, maar is alcoholist. Dan heb je nooit genoeg geld! Als je arm bent bedel je overdag, niet om 2 uur 's nachts, vreemd uur... boete is dan een logisch gevolg. Niet iedere bedelaar moet je geld geven, ligt aan de situatie. Als je een alcoholist (of een verslaafde) geld geeft HELP JE hem NIET! Je kunt iemand vriendelijk benaderen en geld vragen, niet opdringen!
Leo (5-9-2014 om 16:55)
Wat een solidariteit als ik deze reacties lees, maar als wij Nederlanders zo "solidair" zijn, waarom moeten er dan toch mensen bedelen op straat!
hard werken, zuinig leven (5-9-2014 om 16:33)
Goed dat dit in Nederland strafbaar is. Er zijn genoeg instanties / mogelijkheden volgens mij die bedelen niet noodzakelijk maakt. De politie doet gewoon zijn werk door dit te beboeten.
Renata (4-9-2014 om 23:53)
Het sociaal stelsel in dit land is goed. Bedelen is niet nodig, tenzij je er zelf een puinhoop van maakt. Die gasten die bedelen doen dat meestal voor drank en drugs en ook daar zijn instanties voor om je mee te helpen. Enorm storend dat gebedel, als je wil werken is er werk.
obscura66 (2-9-2014 om 22:30)
Bedelen is verboden volgens Volgens art. 2:61 uit Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Vlissingen.Regels zijn regels en hoe je ermee omgaat staat elke agent vrij. Bedelaars, helaas zullen we eraan moeten wennen dat dit straat verschijnsel ons steeds vaker voor ogen zal komen.Vlissingen de stad met hart voor zijn armste inwoners.
Middelburg (2-9-2014 om 19:55)
Schandalig mensen. Als jij jezelf wilt gaan vernederen door te g aan bedelen is dat jouw probleem in mijn perceptie. Om zo een persoon een boete te geven is diep triest. En als ik zo een bedelaar zie is het toch mijn recht als persoon om hem geld te geven als ik dat zelf wil!!!! of krijgen we daar binnenkort ook een boete voor?
Cookie-instellingen beheren