Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duiker in problemen bij Scherpenisse

Toegevoegd: 06-09-2014, 15.55 uur
Het duikongeval op de Gatweg in Scherpenisse.
Het duikongeval op de Gatweg in Scherpenisse.
© Foto: Leendert van der Klooster
Door: Rolf de Feijter

SCHERPENISSE - Bij Scherpenisse is vanmiddag een duiker in problemen geraakt.

Het incident vond omstreeks 14.20 uur plaats bij een duikplek aan de Gatweg. Door nog onbekende oorzaak kwam een duiker in problemen. Naast een ambulance en diverse politie eenheden kwam ook een traumahelikopter ter plaatse.

Het slachtoffer is met spoed per ambulance en onder begeleiding van de trauma arts afgevoerd naar een ziekenhuis.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (7-9-2014 om 13:14)
Veel sterkte voor de duiker. Veel mensen doen het voor hun plezier maar weten niet dat duiken het zwaarste beroep ter wereld is volgens ervaren beroeps duikers. Het is zo zwaar omdat je bij duiken 6 x zoveel lucht verplaatst vergeleken met normaal ademen. Dus je longen moeten onder hoge druk 6 keer zo hard werken. Vandaar dat sommige duikers na 30 minuten werken afgelost dienen te worden. Anders gaan ze dood. En toch zijn er veel duikers die het voor hun plezier doen omdat het zo mooi maar ook zo gevaarlijk is. Denk maar aan de Japanse parelduikers waar meer dan de helft het niet overleefd.
Cookie-instellingen beheren