Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Beslag gelegd op vakantiepark

Toegevoegd: 12-09-2014, 19.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft deze week beslag gelegd op een vakantiepark in onze provincie. Dat gebeurde vanwege een groot landelijk witwasonderzoek. Dat is vandaag bekend gemaakt.

De invallen vonden volgens het OM dinsdagochtend vanaf 6 uur plaats in Nederland, Spanje, Duitsland en Luxemburg. Uiteindelijk is beslag gelegd op drie vakantieparken in Nederland en één in Duitsland. Deze parken vertegenwoordigen een waarde van ruim 4 miljoen euro. De parken zouden gelegen zijn in Moerdijk, de provincie Friesland en dus ook in Zeeland.

Tijdens invallen bij administratiekantoren, een bank, woningen en een notariskantoor in Nederland is beslag gelegd op de panden en administratieve bescheiden die van belang kunnen zijn bij het achterhalen van de eigenaren van sommige panden en locaties. Volgens het OM is er ook een vuurwapen in beslag genomen.

Op bankrekeningen in onder andere Luxemburg is beslag gelegd en bovendien werden in een kluis in dat land dozen met goud en sieraden gevonden. Ook die zijn in beslag genomen. Verder is beslag gelegd op appartementen in Spanje. De totale waarde van alle in beslag genomen goederen beloopt in ieder geval zo'n 7 miljoen euro.

Een in Duitsland aangehouden 72-jarige man is weer op vrije voeten. Een 52-jarige vrouw zit in uitleveringsdetentie. In het Overijsselse Olst werd een 42-jarige man aangehouden en in Bergen op Zoom een 51-jarige man. De in Nederland aangehouden mannen zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Onderzoek
Aan het onderzoek deden tientallen 
gespecialiseerde politiemensen mee. Het onderzoek was in 2013 gestart nadat in een drugsonderzoek op een vakantiepark in Moerdijk een hennepkwekerij was ontdekt. Naspeuringen naar de eigenaars van het vakantiepark leidden tot het vermoeden dat dat park aangekocht was met crimineel vermogen, en dat via dat park dat vermogen werd wit gewassen.

Onderzoek van financiële rechercheurs onder leiding van twee Rotterdamse officieren van justitie leidde naar veel meer zogenoemd onverklaarbaar bezit: bezittingen waarvan niet duidelijk was hoe ze waren gefinancierd. Besloten werd deze week zoekingen te verrichten op alle tot nu toe bekende locaties.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lampje (14-9-2014 om 11:43)
@ willy, Ik denk dat het juist wel het idee was omdat park om zeep te helpen met die witwaspraktijken. Of denkt u dat dat een gezonde bedrijfsvoering is ? Zoals gewoonlijk is het personeel weer de dupe van de "bovenwereld/maffia". Waar kwam dat geld dat "gewassen" moest worden trouwens vandaan ? drugshandel ? uitbuiting van personeel ? zwendel ? prostitutie ?
Vakantieman (14-9-2014 om 11:12)
Ik ben ook benieuwd om welke keten het gaat, Ik wilde nog een vakantie boeken maar wil niet het risiko lopen dat het gesloten wordt als ik er heen wil en al betaald heb. Ik voel mij genoodzaakt elders te boeken omdat in zeeland het niet meer betrouwbaar is op deze manier. Jammer voor de goede campings, maar de crimineel moet bescherming natuurlijk. of dat slecht is voor een hele branche is natuurlijk onbelangrijk. @ willy, In dat geval had de uitbater maar geen zaken moeten doen met maffiosi is het niet ? Wie met pek omgaat...
bertus (13-9-2014 om 21:12)
@ geheimzinnig, misschien om eerst het onderzoek af te ronden, er zijn o.a. administratieve bescheiden in beslag genomen. Als het park er niets mee te maken heeft, hoeft het niet nu al in een kwaad daglicht gesteld te worden. De verdenking is er, nu de bewijzen nog. Zonder bewijs geen rechtszaak.
willy (13-9-2014 om 19:59)
Misschien is de eigenaar niet de uitbater, en breng je de naam van het park in een slecht daglicht zonder dat de uitbater iets verkeerd heeft gedaan. Het kan niet de bedoeling zijn een park om zeep te helpen denk ik.
geheimzinnig (12-9-2014 om 23:41)
Waarom komen de vakantieparken er niet gewoon met naam en toenaam in? Waarom moet er altijd zo geheimzinnig over gedaan worden?
Cookie-instellingen beheren