Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Zeeuwen opgepakt voor liquidatie

Toegevoegd: 07-10-2014, 15.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vandaag drie mannen aangehouden vanwege de liquidatie van de Litouwer Gintas Macionis (37) uit het West-Brabantse Huijbergen. Twee van hen zijn afkomstig uit Zeeland. Het rechercheteam spreekt van een belangrijke doorbraak.

De destijds 37-jarige Gintas Macionis, afkomstig uit Litouwen werd op zaterdagavond 22 februari geliquideerd. Hij werd die avond rond 21.00 uur ernstig gewond aangetroffen op de oprit van zijn woning aan de Groenendries. Hij is daar waarschijnlijk opgewacht door de daders. Macionis bleek in zijn hoofd te zijn geschoten en overleed kort daarna in een ziekenhuis.

Vanochtend werden een 34-jarige man uit Zierikzee, een 39-jarige Vlissinger en een 31-jarige man uit Zoetermeer opgepakt. Deze laatste verdachte werd in zijn cel gearresteerd. Hij zat al gedetineerd in verband met een ander misdrijf.

Het rechercheteam spreekt over een belangrijke doorbraak in het onderzoek. Wellicht dat er op korte termijn nog meer aanhoudingen volgen. Politie en Justitie hebben namelijk aanwijzingen dat de liquidatie van Gintas Macionis niet op zichzelf staat. "Het Team Grootschalig Opsporing houdt rekening met verbanden naar andere liquidaties. Er wordt in dit onderzoek overigens ook op internationaal niveau met andere opsporingsdiensten nauw samengewerkt", zo laat de politie vanmiddag weten.

Doorzoekingen
Tijdens doorzoekingen van de woningen van de arrestanten werden vandaag drie wapens (waaronder een vuurwapen), grote contante geldbedragen en verdovende middelen (zowel hard- als softdrugs) aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd er apparatuur voor de bereiding/verwerking van amfetamine geconfisqueerd.

Vorige week zocht de politie nog naar het mogelijke moordwapen en andere spullen in de directe omgeving van de woning van het slachtoffer, aan de Groenendries in Huijbergen. Tijdens die zoekactie werden overigens geen voorwerpen aangetroffen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (7-10-2014 om 19:31)
Liquidatie op deze personen uitvoeren dat scheelt weer een hoop belasting geld. Zulke lui zijn totaal verziekt en niet meer te helpen.
kassa (7-10-2014 om 15:56)
Ik ben dus 1 van die 'tegen de doodstraf' stemmers maar tevens pleit ik voor t terugdringen van politie-inzet bij afrekeningen onderling. Tuig molt tuig - lekker laten gaan, inzet enkel voor belastingbetalers! Geen plichten ( lees geen belasting over drugshandel ) ook geen recht op politieinzet.
Cookie-instellingen beheren