Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 31 km

Politie waarschuwt voor 'hulpverleenster'

Toegevoegd: 08-10-2014, 12.23 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie waarschuwt voor een vrouw die zich in Goes als hulpverleenster voordoet en vervolgens bij haar slachtoffers door middel van een babbeltruc binnenkomt en geld of goederen buitmaakt.

Volgens de politie zijn er sinds 10 augustus in totaal zes aangiftes gedaan. In alle gevallen belde een vrouw aan die zich vervolgens bekendmaakte als medewerkster van de thuiszorg of als assistente van de huisarts. Eenmaal binnen verrichte de vrouw simpele medische handelingen, zoals bloeddruk opmeten of wondverzorging.

Daarna zijn de slachtoffers door de vrouw onder de douche gezet. De verdachte liet vervolgens haar slachtoffers even wachten omdat zij "nog iets uit haar auto moest halen". Daarna verdween de vrouw echter spoorloos. Echter niet met lege handen, want haar slachtoffers waren achteraf geld, sieraden en bankpasjes kwijt.

Opvallend is dat de slachtoffers kort na het bezoek van de 'hulpverleenster' gebeld worden door een zogenaamde medewerker van een bank. Deze beweert dat er iets met het bankpasje aan de hand is of dat het bankpasje is gevonden. Ter verificatie wordt dan om de pincode gevraagd. Bij één slachtoffer is het gelukt om op die wijze de pincode te ontfrutselen.

Waarschuwing
Volgens de politie wordt m
et enige regelmaat wordt geprobeerd met een babbeltruc woningen van ouderen binnen te komen. "Vraag daarom iedereen die u niet kent en uw woning wilt binnenlaten om een legitimatiebewijs. Als u het dan nog niet vertrouwt, belt u gewoon even de instantie waarvoor die persoon werkt. Iemand die zich niet kan of wil legitimeren moet u pertinent niet binnenlaten", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bezet, maar niet vol ! (10-10-2014 om 15:10)
Ik zou denken dat ouderen die in dat soort grappen trappen beter naar een bejaardenhuis zouden moeten omdat ze niet helemaal meer bij de tijd zijn. Maar de oudjes moeten maar langer zelfstandig blijven wonen en een moestuin beginnen om te bezuinigen en de bejaardentehuizen zijn al bezet voor asielzoekers. Dus wat willen we eigenlijk ? Nederland heeft hier democratisch voor gekozen. Volgende keer maar eens niet alleen aan jezelf denken als je gaat stemmen misschien ?
sassenaar (9-10-2014 om 23:03)
Mag ze bij mij proberen ja! Zal ik haar eens thuiszorg geven! Misselijk wijf dat ze is
marina (9-10-2014 om 14:42)
ze zou de assistente van de huisarts zijn? Die komen helemaal niet aan de deur!!! Dat als eerste. Mensen van de zorgsaam hebben speciale kleding en een pasje. Hoe is het mogelijk dat ze juist die mensen eruit halen die het mogelijk pas te laat beseffen dat er iets niet klopt. Meestal zijn het dezelfde mensen en komen ze op een bepaald tijdstip. Waarom niet eens aan mensen vragen of ze op bepaalde tijdstip iets gezien hebben. De persoon aan de deur hebben zien staan, voorbij gelopen of buiten hebben zien gaan, auto? merk kenteken!!!
milou (9-10-2014 om 07:09)
Als echte hulpverleenster word je hier toch verdrietig en boos over.
Marjoke Klaver (8-10-2014 om 21:11)
Heel verhaal, maar waarom nou niet een duidelijk signalement verspreiden, dat zet toch veel meer zoden aan de dijk.
R (8-10-2014 om 21:09)
Nee Jos . Dat is schending van de privacy van de afkomst
Cookie-instellingen beheren