Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
34 files van totaal 119 km

Opnieuw bejaarde slachtoffer babbeltruc

Toegevoegd: 13-10-2014, 15.46 uur
Door: Rolf de Feijter

BURGH-HAAMSTEDE - Opnieuw is een hoogbejaarde vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij de dief zich voordeed als medewerkster van een zorginstelling. De dief ging er vandoor met verschillende gouden sieraden. De politie vermoedt dat het mogelijk om een vrouw gaat die elders ook al slachtoffers maakte.

Afgelopen zondag werd rond 20.45 uur bij een 88-jarige vrouw, wonende in een aanleunwoning aan de Kloostertuin in Burgh-Haamstede, aangebeld. Een vrouw die zich uitgaf als verpleegster wist zich binnen te praten en 'onderzocht' het slachtoffer. Daarbij vroeg ze om haar sieraden af te doen. Vervolgens zei ze dat ze iets uit haar auto moest halen om vervolgens niet meer terug te keren. De sieraden zijn spoorloos verdwenen.

De politie ontving het volgende signalement van de dader: Blanke vrouw tussen de 35 en 45 jaar oud, lang smal gezicht, slank postuur, en donkerblond haar tot over de schouders in een staart. De vrouw sprak gebrekkig Nederlands. Ze droeg witte kleding, mogelijk een verpleegstersuniform.

De politie vraagt mensen die die avond iets gezien hebben rond de Kloostertuin contact op te nemen via 0900-8844. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. De politie vraagt ook om mensen die ook slachtoffer zijn geworden van een vergelijkbare babbeltruc dit te melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (8-12-2014 om 18:03)
Vreselijk om dit mee te maken op zo'n hoge leeftijd waar iemand misbruik van maakt om zelf te zeggen dat ze van een zorg instelling afkomstig is en daar misbruik door te maken, maar pas om te zeggen dat het niet kan in mijn familie komt het wel voor dat ze op dit tijd stip binnen komen van een zorg instelling om alles voor de komende nacht gereed te maken.
Alfons (13-10-2014 om 18:37)
Ik hoop als ze straks ook zo oud is haar hetzelfde overkomt.
wim (13-10-2014 om 18:01)
Jammer dat de vrouw het niet vreemd vond dat er op zondag avond nog gebeld werd om 20,45 uur maar zo je leest een bejaarde vrouw van 88 jaar die het slachtoffer is geworden door zo'n brutale gewetenloze vrouw die der eigen uitgaf voor verpleegster ik hoop dat ze snel opgepakt kan worden en der verdiende straf niet kan ontlopen
Cookie-instellingen beheren