Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gevangenisstraf wegens oplichting

Toegevoegd: 17-10-2014, 10.21 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 42-jarige dakloze W.S. is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk voor oplichting. Daarnaast heeft de rechtbank S. een proeftijd van drie jaar met reclasseringstoezicht opgelegd.

Tegen S. was een gevangenisstraf van drie jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. S. stond terecht voor 223 gevallen van oplichting gepleegd via Marktplaats.nl in de periode 2009 tot 2012. Zeventien gevallen achtte de rechtbank overigens niet bewezen.

S. bood via Marktplaats.nl toegangskaarten aan voor pretparken, concerten en waardebonnen. Hij maakte daarbij gebruik van valse namen. Ook gebruikte hij namen van personen die hij eerder had opgelicht. De rechtbank acht de man volledig toerekeningsvatbaar. Wel is bij de strafmaat rekening gehouden met de problematische ontwikkeling van de man in zijn jeugd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (17-10-2014 om 13:25)
Een dakloze met internet en een bankrekening? Als ik een rekening wil openen moet ik een adres opgeven en ook voor internet weten ze mij te vinden maar deze man heeft nu een dak boven zijn hoofd.
Cookie-instellingen beheren