Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 33 km

Politie ontmaskert anonieme brievenschrijfster

Toegevoegd: 19-10-2014, 10.29 uur
Door: Rolf de Feijter

KOEWACHT -  De politie is er in geslaagd om na een moeizaam onderzoek de identiteit te achterhalen van de anonieme brievenschrijfster die sinds 2011 tientallen inwoners van Koewacht ernstig beledigde en bedreigde.

Sinds drie jaar ontvingen vele bewoners van het grensdorp met enige regelmaat haatdragende brieven, die van zeer persoonlijke aard waren. De brieven waren vaak kwetsend, beledigend en soms zeer bedreigend. Sommige brieven werden naar werkgevers gestuurd met de bedoelding de werknemers zwart te maken. Door het verspreiden van de brieven ontstond onder de ontvangers zeer veel argwaan ten op zichte van hun omgeving.

Handschriftvergelijkingsonderzoek

Uit politieonderzoek, onder andere door een handschriftvergelijkingsonderzoek, bleek de dader een 51-jarige inwoonster uit Koewacht te zijn. Ze is afgelopen dinsdag door de politie verhoord en heeft een volledige bekentenis afgelegd. Ze toonde heel veel spijt van haar handelingen.

Informatiebijeenkomst

Woensdagavond is er een bijeenkomst geweest met de slachtoffers. Vijftien benadeelden waren aanwezig. De brievenschrijfster is later bij de bijeenkomst aangesloten en heeft haar excuses aangeboden. De slachtoffers toonden zich tevreden met de confrontatie en het persoonlijk excuus.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (22-10-2014 om 08:06)
2e@ Ze staat met naam en adres in de krant. Lees het AD maar of de stem. En vast nog wel in meer kranten.
2e@ (21-10-2014 om 19:00)
als dat mij overkomen was, dan zou ze er zo niet afgekomen zijn wat een dom mens zeg, als door deze zwartmakerij iemand zou zijn ontslagen kon dat financieel nog wel eens een raar staartje hebben voor haar. Ik hoop dat er iemand rond gaat vertellen wie die domme gans was. koekje van eigen deeg zou ik maar zeggen. 2e@
Brandstapeltje spelen (21-10-2014 om 12:21)
@ Grobella, Alle gedupeerden kiezen er zelf voor om geen aangifte te doen dus kan er geen vervolging plaatsvinden. Zijzelf "beschermen" de dader zoals u dat noemt. Waarschijnlijk is het ze duidelijk geworden na die bijeenkomst dat de dader een beetje ver van het padje is gedwaald en dat ze hulp gaat zoeken. Maar u zou het liefste een geesteszieke aan de schandpaal nagelen ? Of opsluiten in een kerker zoals in de middeleeuwen ? U nagelt uwzelf aan de schandpaal denk ik met uw barbaarse opvattingen. Verder is het duidelijk niet aan u, dus waar bemoeit u zich mee eigenlijk ?
Henk (21-10-2014 om 07:51)
@Jaap, @Grobelia Ik kan je verzekeren dat iedereen hier op Koewacht weet wie ze is en waar ze woont. En als iemand dat nog niet weet zal dat niet lang duren.
Jaap (20-10-2014 om 14:25)
Grobellia wat voor soort mens ben jij als je het lef heeft zet dan zelf je naam en adres op internet
Grobelia (20-10-2014 om 13:56)
We blijven toch wel erg braaf !!! ik zou dr met volledige naam op face book ofzo willen zetten , of foto's van dr rondplakken .....aan de schandpaal !! We vinden al veel te veel goed hier in Nederland , een ander naar de kl*te helpen en nog beschermd worden ook , kan toch niet !!
Cookie-instellingen beheren