Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Laatste kans voor winkeldief (37)

Toegevoegd: 20-10-2014, 14.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 37-jarige P. de B. tegen wie twee weken geleden de ISD-maatregel - een verblijf van twee jaar in een inrichting voor veelplegers - was gevorderd heeft maandag van de Middelburgse rechtbank een allerlaatste kans gekregen om zijn voornemen zijn leven drastisch te verbeteren.

De verdachte kreeg een voorwaardelijke ISD-maatregel en een gevangenisstraf van 160 dagen (gelijk aan het voorarrest) opgelegd. De B., met een strafblad van 26 pagina's werd verdacht van enkele winkeldiefstallen en verzet bij zijn aanhouding.

De B. was al eens eerder veroordeeld tot de ISD-maatregel, maar dat mislukte.

Zie ook:
- Tweede poging ISD-maatregel winkeldief (06-10-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Manon (22-10-2014 om 09:22)
Laatst bij de AH in Middelburg: ik zie een man cartridges uit de verpakking halen en in zijn jaszak stoppen. Hij begint aan de volgende en ik ga naar de servicebalie om het personeel te waarschuwen: 'ja mevrouw, we weten het. Maar deze meneer is zo agressief als we er iets van zeggen. We laten hem maar doen'. Helemaal ondersteboven van deze opmerking probeer ik het nog bij een ander personeelslid, maar ook hier hetzelfde antwoord. Pardon?! Waar gaat dit heen? Zoals iemand eerder al zei, criminaliteit loont.
Kopie van kopie (21-10-2014 om 21:49)
En we gaan vrolijk verder met bladzijde 27 van het strafblad... Kun je eigenlijk nog van een blad spreken? Volgens mij is een blad één vel papier met maximaal twee kantjes. Het wordt zo zachtjes aan een boek! Meneer de rechter, na 13 vellen strafpapier is het zo zachtjes aan voor zwaarder straffen. En dan bedoel ik niet 27 kantjes strafregels schrijven!!!
Marina (20-10-2014 om 21:44)
Bij ons in de buurt zijn er supermarkten die maatregelen hebben genomen tegen diefstal! Er word ook €241,00 in rekening gebracht bij de dieven voor het ophouden en het overlast in de winkels!
piet (20-10-2014 om 19:18)
HAHAHA. Ja hoor meneer de rechter! Hij gaat zijn leven beteren en geef hem daar de kans maar voor. Deze man heeft zoveel kansen en veroordelingen gehad dat hij het ondertussen wel geleerd zou moeten hebben. Werkelijk, dat een rechter hiermee instemt is stuitend! Een rechter die de samenleving dient te beschermen en dan zo ontzettend naïef voldoet gewoon niet aan zijn functie omschrijving. En ze vragen zich bij de overheid af hoe het nu komt dat mensen geen vertrouwen meer hebben in ons rechtssysteem. Dat komt dus doordat jullie, gezien deze uitspraken, dit volledig zelf veroorzaken.
Piet (20-10-2014 om 19:07)
Iemand met 26 bladzijdes aan strafblad en nog steeds een laatste kans.
Puuber (20-10-2014 om 18:32)
Welja , geef hem maar een aai over zijn bol in plaats van een schop onder zijn ... Je zou bijna gaan geloven dat criminaliteit loont!!! Te zot voor woorden. Hier gaat onze samenleving aan kapot!!!
Cookie-instellingen beheren