Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 25 km

Politie haalt wanbetalers boetes op

Toegevoegd: 21-10-2014, 13.01 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft drie inwoners van Vlissingen aangehouden. Het drietal had nog een boete of gevangenisstraf openstaan.

Een 41-jarige man werd maandagavond in zijn woning aangehouden. Hij moest nog 26 dagen gevangenisstraf uit zitten. Dinsdagmorgen werden een 23-jarige inwoner van Vlissingen en een 47-jarige plaatsgenoot vroeg gewekt omdat de politie een bezoek bracht aan hun woonadres. Zij moeten respectievelijk vijf en zeven dagen de cel in.

Met enige regelmaat probeert de politie openstaande boetes te innen. "Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit. Het gaat de overheid juist om die mensen die om wat voor reden dan ook niet meewerken. Zij hebben hiervoor genoeg kansen gehad van de overheidsinstanties die betrokken zijn bij de uitvoering van straffen. Het houdt echter een keer op", aldus een politiewoordvoerder.

Uiteindelijk wordt de politie ingezet als sterke arm der wet. "Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. De overheid laat hiermee zien aan de burgers die wel netjes betaald hebben, dat niemand de dans ontspringt. Dat is belangrijk voor het vertrouwen in de rechtstaat en het gevoel voor veiligheid", aldus de woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
spirou (26-10-2014 om 07:03)
En iemand die zo'n 5.000€ boetes heeft openstaan en uiteindelijk moet rondkomen van een bijstandsuitkering ? Zomaar in de bak draaien ? Waarom niet zoals in Belgie,de mensen een kans op afbetaling bieden,maar nee,hier het volledige saldo ineens of de bak in...Is dit de goeie oplossing ? Neen want als je uit de bak komt staat de boete nog steeds open...Zo geraak je er nooit vanaf.
bertus (23-10-2014 om 10:30)
Ik sluit me bij @Franky aan, de reacties sluiten amper aan op het artikel. De straffen moeten uitgevoerd worden, en zo te lezen al lange tijd geleden opgelegd. Dit is het laatste ongeveer wat gedaan kan worden om het voor elkaar te krijgen. Werd het ooit niet "Gegijzeld door politie genoemd"?
Tante agent (23-10-2014 om 08:24)
Beste Henri, Ik vind het spijtig om te lezen dat jij je stiefdochter laat rijden met lege batterijen zodat ze niet zichtbaar is in het verkeer en er een grotere kans is dat ze wordt platgereden. Ik neem aan dat je wat zuiniger op haar bent dan dat. Gelukkig heb je dit nu ook al ingezien (mede door de agenten die haar hier op wezen wat zij aan jou doorgaf) en heb je voor haar nieuwe verlichting gekocht zodat ze veilig over straat kan. Dit heeft een paar voordelen. 1. Je stiefdochter kan veilig over straat 2. Een automobilist wordt een trauma bespaard 3. Jij mag lekker blijven klagen op fietsers zonder licht 4. Én je mag hier blijven ranten op alles en iedereen!
Franky (22-10-2014 om 15:09)
Grappig de opmerkingen van enkele. Het ging om 3 openstaande gevangenisstraffen die ooit een keer zijn opgelegd. Krijg je hele discussies over belastingdienst incasso Poetin en zelfs iemands nichtje??!! Haal eerst 3x adem voordat je een bericht plaatst.
oom agent (22-10-2014 om 14:50)
Beste Henri, Als jouw stiefdochter gewoon met verlichting fietst en dr grote mond houdt is er niks aan de hand. We leven in Nederland nu eenmaal in een rechtstaat,waarin een ieder zijn of haar straf moet betalen of uitzitten. Als jouw stiefdochter zonder licht rijdt,wil ik je erop wijzen dat je als ouders verantwoordelijk bent. ;) De politie is een uitvoerend apparaat, dus die handelen in opdracht van Justitie of de burgers.
wim (22-10-2014 om 07:33)
Terecht het gevolg van eerdere boetes en aanmaningen voor mij onbegrijpelijk dat het zover moet komen dat ze zelf de gemaakte overtredingen op die manier moeten voldoen maar zeer terecht dat het betaald moet worden.
Cookie-instellingen beheren