Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Voorbereiding dijkbewaking gestart

Toegevoegd: 21-10-2014, 13.03 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen bereidt zich voor op fase 1 dijkbewaking. Volgens een woordvoerder gebeurt dat vanwege de te verwachten waterstand.

"De laatste voorspelling van de waterstand bedroeg NAP + 3,60 meter bij Vlissingen. Deze waterstand wordt komende nacht rond 02.00 uur bereikt. Als deze voorspelling gehandhaafd blijft treedt fase 1 van het draaiboek dijkbewaking in werking. Dat wil zeggen dat het waterschap paraat staat en er per werkgebied een actieteam stand-by wordt gehouden. Ook worden de waterstanden continu gemonitord. Vanmiddag rond 13.00 uur volgt een nieuwe voorspelling en dan wordt daadwerkelijk besloten over welke fase dijkbewaking van kracht wordt. Dat is dan per direct het geval.

Draaiboek dijkbewaking
Het waterschap beschikt over een draaiboek dijkbewaking. Dit wordt gebruikt voor het bewaken van de waterkeringen in Zeeland. Bij storm, al dan niet in combinatie met springtij kan het nodig zijn dat de dijken bewaakt worden. Op basis van meldingen, waarschuwingen, alarmeringen e.d. bepaalt het waterschap of er dijkbewaking ingesteld moet worden en welke fase.

Fase 1 dijkbewaking wordt ingesteld bij een voorspelde waterstand tussen NAP + 3.30 meter en NAP + 3,70 meter bij Vlissingen. In deze fase worden de dijken nog niet daadwerkelijk bewaakt. Dit is vanaf fase 2 het geval.
 
Zie ook de andere artikelen over dit onderwerp:
Schuiven Oosterscheldekering gesloten (21-10-2014)
Eerste meldingen overlast door storm (21-10-2014)
Fase 1 dijkbewaking Zeeland ingesteld (21-10-2014)
Waarschuwing voor zware windstoten (20-10-2014)

Lees hier het uitgebreide weerbericht en bekijk de buienradar!


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (21-10-2014 om 22:54)
Tom heeft niet zoveel verstand? Stormachtig weer op de Noordzee kan er al voor zorgen dat de waterstanden hoger zijn en komen dan wenselijk. Enige bewaking is toch wel prettig. Athans voor mij en ik vermoed voor velen....
Joey (21-10-2014 om 22:51)
@tom , je reactie laat duidelijk blijken dat je niet echt weet waar je het over hebt en waar het om gaat. De windkracht mag dan geen hele zware zijn maar de combi van springtij en stuwing door de noordwesten wind zorgen voor een dermate hoge waterstand dat daardoor er diverse protocollen in werking gaan . Deze zorgen voor jouw en onze veiligheid door de primaire waterkeringen te bewaken gedurende deze tijden . Wees eerder dankbaar dat dit bestaat , kijk anders even naar een reportage over de februari storm 1953 en misschien snap je het dan ...
Tom (21-10-2014 om 18:45)
Wat een overdreven gedoe zèg! Het gaat niet eens stormen in Zeeland. Direct aan de Noordzee kans op kracht 7 tot 8. Voor de rest van Zeeland "slechts" windkracht 6. Een flinke wind, maar om hier nu al zoveel kosten voor te maken. Wat dan te doen bij een echte storm!?
Cookie-instellingen beheren