Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwen bekennen overval Wouwse Plantage

Toegevoegd: 22-10-2014, 16.40 uur
Door: Roland de Jong

SINT MAARTENSDIJK - Woensdagmorgen zijn in een woning aan de Borselenstraat in Sint Maartensdijk twee mannen aangehouden voor de woningoverval aan de Mariabaan in Wouwse Plantage. De twee hebben een bekentenis afgelegd.

De overval werd in de nacht van maandag op dinsdag gepleegd. Rond 00.30 uur drongen twee mannen de woning binnen. Het tweetal had slagvoorwerpen bij zich en mishandelde de twee slachtoffers. Bij de overval werd een auto buitgemaakt. De personenauto werd verderop in een sloot aan de Schouwenbaan teruggevonden. De auto werd voor sporenonderzoek veilig gesteld.

Vandaag werden rond 08.00 uur twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige mannen uit Sint Maartensdijk. De politie kwam de mannen op het spoor tijdens het recherche-onderzoek. De politie meldde gisteren al dat uit het eerste onderzoek was gebleken dat de woning vermoedelijk niet willekeurig werd uitgekozen en dat er mogelijk sprake was van een conflict.

De overvallers zijn overgebracht naar het politecellencomplex in Breda. Daar zijn zij vandaag verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JK (23-10-2014 om 12:16)
@Pieter ier mee eens dat daders zo snel mogelijk gepakt moet worden en dat de pakkans zo dicht mogelijk bij de 100 % moet liggen, maar harder straffen is geen oplossing. En afschrikken .. dat doe je door de pakkans heel hoog en snel te maken. maar niet door hogere straffen ! Er zijn landen waar ze de hoogst mogelijke straf geven (de doodstraf) maar ook daar is zeker de misdaad niet verdwenen !
Pieter (23-10-2014 om 10:19)
@JK kijken waar dit gedrag uit voortkomt? Das heel simpel: de gevolgen wegen nog steeds op tegen het risico om gepakt te worden. De straffen in Nederland zijn er om de staatskas te spekken en niet om criminaliteit af te schrikken. Zolang dit niet veranderd (lees veel hardere straffen) zullen zulke overvallen blijven bestaan.
JK (23-10-2014 om 08:59)
@R2 Altijd maar die roep om hardere straffen. Heel kortzichtig!! Het lost niets op. Het isoleert alleen voor een vooraf bepaalde tijd en na het "harder straffen" begint het opnieuw. Vanuit jou visie moet je dan nog harder gaan "straffen" en kom je zo in een vicieuze cirkel... Of we daar dan mee geholpen zijn ? De enigste oplossing is.. Preventief aan veiligheid doen. Zo snel mogelijk daders oppakken. Zeer snel berechten. Kijken waar dit gedrag uit voortkomt.. oorzaak hiervan aanpakken.. en dader begeleiden naar een volwaardig deelnemen..
R2 (22-10-2014 om 17:24)
Zolang onze overheid niet overgaat op hardere straffen zullen er steeds meer van deze overvallen plaats gaan vinden. Je bent nergens meer veilig.
Cookie-instellingen beheren