Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 26 km

'Oorzaak ongeluk één groot raadsel'

Toegevoegd: 23-10-2014, 19.53 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Wat er nu precies op die 17e april van het vorige jaar op de Eendragtweg tussen Kloosterzande en Terneuzen is gebeurd wist niemand en waarschijnlijk zal de ware toedracht ook nooit boven water komen.

Donderdag stond  de 23-jarige Terneuzense C. van S. voor de Middelburgse rechtbank terecht om zich voor de vraagteken te verantwoorden. Vast stond dat ze tegen een voor haar rijdende fietser was gereden. Hoe het gebeurd was wisten noch zij noch het slachtoffer te vertellen.

Een flinke ster in de voorruit en een gedeukte motorkap en een zwaargewonde fietser, die twee maanden in het ziekenhuis moest blijven en nog steeds aan het revalideren is, tot gevolg. Op de zitting zei Van S. dat ze de fietser wel had gezien en toen ze in haar spiegel keek zag ze de fietser op de grond liggen.

Het stuk daartussen was ze volledig kwijt. Eén groot zwart gat. "U heeft de fietser gezien en toch bent u er tegenaan gereden? Onbegrijpelijk", vond de officier van justitie en eiste een rijontzegging van vier maanden plus een taakstraf van 80 uur tegen de jonge vrouw.

Uitspraak 6 november.

Zie ook:
Ernstig ongeluk in Zaamslag (17-04-2013) 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ger (24-10-2014 om 17:27)
Beste Wim Ooit heb ik met mijn kleine kinderen achterin een keer een black-out gehad en reed op een zeer drukke weg gewoon door een rood verkeerslicht! Gelukkig dankzij de overige oplettende automobilisten is er niets gebeurd. Maar ik kan je zeggen dat dit een heel vreemd gevoel is! Ik ben een normale autorijdster en ook zeer oplettend en heb geen flauw idee hoe dit kwam en het is me in de jaren erna ook nooit meer gebeurd. Dit was waarschijnlijk ook zoiets en beide betrokkenen zijn er diep door geraakt. Als er alcohol of snelheid in het spel was is het een ander verhaal maar zulke rechtszaken komen veel te laat en kosten de gemeenschap veel geld terwijl dit duidelijk een ongeval betrof!
fietser (24-10-2014 om 11:03)
duurt allemaal zo lang!!! Ben je al een beetje aan het bijkomen en moet alles weer opgerakeld worden, zowel voor de schuldige als het slachtoffer. Er zijn mensen die ergere dingen doen en er beter vanaf komen, of zelfs helemaal niets mee gedaan wordt. Het rechtssysteem in Nederland zit vol gaten.
wim (24-10-2014 om 07:08)
ze keek in de spiegel en de fietser lag op de grond wat de eis is ,is om te lachen straf nou eens echt pak het rijbewijs af voor vijf jaar en een flinke boete en 240 uur taakstraf i dan kan ze erover nadenken
Ger (24-10-2014 om 01:07)
Een jaar na dato en dan nog een rijontzegging? Beetje absurd! En 80 uur taakstraf? Ook te gek voor woorden. Alles is in een flits gebeurd en de automobiliste vergeet dit van haar leven niet! Is al een straf op zich. Voor het slachtoffer heel veel sterkte maar met de straf schiet ook zij niets op. De verzekering betaalt alles maar de pijn van beide is niet te vergoeden dus waarom nog een vervolging en waarom zo laat?? Jammer en geldverspilling voor de maatschappij
jo (23-10-2014 om 21:14)
ik fiets ook regelmatig langs de zeedijk hier wordt door sommige automobilisten onverantwoord gereden worden ook fietsers in groep hebben fouten maar deze dame heeft iemand alleen aangereden. , moet deze toch gezien hebben
Cookie-instellingen beheren