Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Vlissinger blijft achter tralies

Toegevoegd: 27-10-2014, 20.05 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 28-jarige Vlissinger Jamie A. blijft vooralsnog achter de tralies van het Huis van Bewaring zitten. De rechtbank in Middelburg heeft maandag het verzoek om hem uit zijn voorarrest te schorsen afgewezen.

A., die ontkent, wordt ervan verdacht op 19 juli in zijn woonplaats drie mensen te hebben bedreigd met mishandeling en brand te hebben gesticht op de overloop van een woning aan de Nieuwstraat. Een week eerder zou hij een fiets hebben gestolen. A. zit inmiddels drie maanden in voorarrest. De rechtbank heeft nu de zaak tegen A. aangehouden omdat het wachten is op een dossierstuk van bureau slachtofferhulp.

Tijdens de zogeheten pro formabehandeling van zijn zaak vertelde A. gedurende zijn detentie van zijn drankverslaving af te zijn. Wanneer zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drank maakt meer kapot (28-10-2014 om 11:10)
Dus hij is afgekicked van de alcohol, en wat zou dat ? Is alcohol dan de reden geweest van zijn criminele gedrag ? Kunnen criminelen het daar dan op afschuiven in hoop op strafvermindering ? En zo ja, Is dat dan in de wet geregeld dat als men alcohol drinkt men dan verminderd toerekeningsvatbaar is ? Moet dan alcohol niet verboden worden als bij inname de wettelijke regels ineens veranderen en daders minder verantwoording hebben ? Is dat dan een soort toverdrank die niet alleen de perceptie van de gebruiker veranderd, maar zelfs die van rechters ? Ik zou denken dat het een bijkomend geluk voor hem is dat hij is afgekicked, daarvoor hoeft die toch niet extra beloond te worden zeker ? dacht hij dat hij een lintje ging krijgen soms ?
Cookie-instellingen beheren