Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Man rijdt voor derde keer zonder rijbewijs

Toegevoegd: 31-10-2014, 15.13 uur
Door: Rolf de Feijter

BRESKENS - Een 67-jarige inwoner van Breskens is vrijdagmorgen aangehouden wegens het rijden zonder geldig rijbewijs. Het is de derde keer in drie maanden tijd dat de man is betrapt terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard.

Agenten zagen hem rond 08:00 uur over de Dokter Broodmanstraat rijden. Zij wisten dat de automobilist niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij krijgt opnieuw een proces-verbaal aan zijn broek. Zijn auto is na overleg met het openbaar ministerie in beslag genomen.

Na het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld. Hij kreeg een dagvaarding mee met een datum erop wanneer hij zich moet verantwoorden bij een rechter.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. de Boer (4-11-2014 om 08:08)
Er zijn diverse redenen voor het ongeldig verklaren van een rijbewijs. Bijvoorbeeld omdat het CBR van mening is dat je vanwege medische redenen niet langer geschikt bent een motorvoertuig te besturen. Wanneer je dan toch achter het stuur kruipt ben je in overtreding. Dat maakt je een overtreder, maar géén misdadiger of crimineel. Dus vanaf deze plek oordelen dat iemand vanwege een dergelijke overtreding direct de gevangenis in moet, kennelijk het liefst nog zonder tussenkomst van een rechter, is volkomen onzinnig.
Scheepsrecht (1-11-2014 om 12:08)
Drie keer is scheepsrecht dus er mag geconcludeerd worden dat politie en justitie weer jammerlijk falen bij de aanpak van deze crimineel.
bevelander (1-11-2014 om 09:40)
Dat ben ik volledig met de middelburger eens! voor de 3e keer , jongens toch, ongelooflijk. Het systeem in nederland klopt niet, en werkt niet.
Martin (1-11-2014 om 08:47)
Wat een dwarskop.
Erik (1-11-2014 om 08:00)
Tja,...... Laten we hopen dat zijn auto nog een beetje een gangbaar type is en nog wat waarde heeft. Voelt tie het in ieder geval in zijn portomonaie......
J (31-10-2014 om 21:56)
Van een kale kip kan je toch niet plukken
Cookie-instellingen beheren