Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester: 'Geen reden voor onrust'

Toegevoegd: 02-12-2014, 13.22 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Burgemeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal zegt dat er geen reden is voor onrust in Kruiningen. Vorige week werd bekend dat een inwoner van die plaats werd neergestoken omdat hij betrokken zou zijn bij een zedenzaak.


Huisman schrijft op de gemeentelijke website dat hij snapt dat informatie over het vermeende misbruik tot bezorgdheid en onrust leidt, maar dat hier vooralsnog geen reden voor is. De bewuste Kruiniger wacht het onderzoek in vrijheid af maar verblijft niet meer in de gemeente Reimerswaal. Het streven is volgens Huisman ook dat de man niet terugkeert binnen de gemeente. Mensen die vragen hebben kunnen volgens Huisman contact opnemen met de gemeente via 14-0113 of [email protected].

De verdachte, een 36-jarige man, zou maandag 24 november een meisje van haar fiets hebben getrokken om haar vervolgens onzedelijk te betasten. De ouders van het meisjes, een 32-jarige man en een 29-jarige vrouw, spraken de verdachte hier op aan. De emoties liepen echter hoog op en er ontstond een handgemeen waarbij de 36-jarige verdachte werd gestoken en gewond raakte.

Naaktfoto's
Het Openbaar Ministerie (OM) laat via een verklaring op de site van de gemeente weten dat aan het handgemeen een uitgebreid onderzoek naar ongepast seksueel gedrag van het slachtoffer richting kinderen vooraf ging. "Tegen de man is afgelopen zomer aangifte gedaan door de ouders van een 9-jarig jongetje waarvan naaktfoto's zouden zijn gemaakt. Het meisje zou hier getuige van zijn geweest. Deze zaak wordt te zijner tijd behandeld door de Meervoudige Kamer", zo schrijft het OM.

Nadat de ouders van het meisje zich woensdag 26 november meldden bij de politie werden zij voor verhoor aangehouden. Er is vervolgens over en weer aangifte gedaan en het echtpaar is in verzekering gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Burger (6-12-2014 om 09:12)
Roddelden Kruiningen, waar ook nog regelmatig gediscrimineerd wordt. Wat de bier niet kent dat vreet hij niet. Het schijnt dat die ouders ook al bekend stonden bij jeugdzorg. Dus mensen hou op over de rechtspraak in Nederland. Mensen onrecht beschuldigen is ook een misdaad!
Vlissinger (3-12-2014 om 13:56)
Goedzo, vastzetten die ouders voor poging tot moord!
@ Caspar Mulders (2-12-2014 om 20:52)
Ben het helemaal met je eens. Op een dorp als Kruiningen word alles vaak groter en erger gemaakt dan het werkelijk is. Om eerlijk te zijn denk ik dat deze man zich niet schuldig heeft gemaakt, maar dat de gemeenschap hem schuldig maakt (ook door kinderen, omdat die veel voorgeschoteld krijgen door hun ouders). Afschuwelijk voor deze man want je kan je naam nooit meer zuiveren omdat er altijd mensen zullen twijfelen aan zijn onschuld. En... vergeet niet dat kinderen vaak veel fantasie hebben op die leeftijd.
wim (2-12-2014 om 18:58)
Heel vreemd dat hij vrij mag rondlopen dat zo'n zieke man die met alle zekerheid ordinair handelingen doet zoals bekend een meisje van de fiets trekken en naakt foto's maken van jongen van 9 jaar denk het is in en dan vrij rondlopen wat zou je doen als ouders als je zo'n gek tegenkomt?
piet (2-12-2014 om 17:57)
Dus een verdachte van een zedenmisdrijf mag zijn zaak in vrijheid afwachten en de geƫmotioneerde ouders zitten vast? Holy crap, waar gaat dit heen??
Mar (2-12-2014 om 17:38)
Neergestoken?? Gisteravond stond ie overigens nog uitgebreid te "springen" voor de camera van Hart voor Nederland. Verkeerde mensen opgepakt, ik zou ook woest wezen als het mijn kind zou betreffen. Maar ja, de rechtspraak hier in Nederland zit nog steeds dom in elkaar ( en dat is zachtjes uitgedrukt) Waar zijn de kindjes van deze mensen nu? Zij lopen ook weer trauma op nu hun papa en mama er niet zijn...... Tjonge tjonge en dat voor een buitenlandse zedendelinquent !!! Lang leve Nederland !!
Cookie-instellingen beheren