Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 58 km

Pepperspray voor aanhouding bestuurder

Toegevoegd: 07-12-2014, 11.27 uur
Door: Manfred Berrevoets

SEROOSKERKE(S) - Zondagmorgen vroeg is in de Prunjewekken in Serooskerke(S) een man aangehouden, omdat hij probeerde te vluchten en helemaal door het lint ging.

Agenten zagen rond 03.15 uur over de Stoofweg vanuit de richting Renesse een bestelbus rijden, die vanwege de snelheid de aandacht van hen trok. Ze reden achter deze auto aan, die daarna nog harder ging rijden. De agenten zagen dat de auto zeker 150 kilometer per uur reed, waarna hij Serooskerke (S) inreed. De agenten reden ook het dorp in en troffen de auto leeg aan in de Huismeet.

De bestuurder rende er vandoor, achterna gezeten door de agenten, die hem even later aantroffen in een tuin van een woning aan de Prunjewekken. Toen ze hem wilden boeien, ging hij helemaal door het lint. Hij rukte zich los. Met behulp van pepperspray lukte het toch om hem onder controle te brengen. Een van de agenten kreeg hierbij ook pepperspray in zijn gezicht. Desondanks konden ze de man aanhouden.

De 45-jarige lastpak uit de gemeente Schouwen-Duiveland werd naar het politiebureau in Zierikzee gebracht. Daar verklaarde hij dat hij zo hard ging rijden, omdat hij dacht dat hij te veel alcohol had gedronken. Dit bleek na de ademanalyse echter niet het geval. Hij blies 90 ug/l.

Nadat hij een bekeuring had gekregen voor het overschrijden van de maximum snelheid mocht hij rond 05.30 uur het politiebureau verlaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A (7-12-2014 om 14:24)
Ik dacht dat peperspray verboden was in Nederland... Wou het ook graag aanschaffen voor mijn vriendin, maar als ik te horen/lezen krijg dat het verboden is doe ik het maar niet... En zo'n blauwe smurf mag er wel mee lopen???
piet (7-12-2014 om 11:46)
Iemand met verzet opgepakt en hij mocht 2 uur later weg. Wat een lachertje.
Cookie-instellingen beheren