Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
89 files van totaal 302 km

Zeelandbrug dicht door olie op wegdek

Toegevoegd: 08-12-2014, 16.41 uur
Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - De Zeelandbrug is sinds maandagmiddag in beide richtingen afgesloten omdat er olie op het wegdek ligt. Dat meldt de Verkeers Informatie Dienst (VID).

Door een vrachtwagen met een lekke dieseltank ligt er veel diesel op de weg. Door de zware regenval is de diesel over beide rijbanen verspreid en is ook de grond vervuild geraakt. Omdat de grond afgegraven moet worden zal het lange tijd gaan duren voor de rijbanen vrijgegeven worden.

Verkeer kan omrijden via de Oosterscheldekering. Van noord naar zuid gaat dat over de N59 en de N57, van zuid naar noord over de N255 en de N57.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arjan (28-1-2015 om 15:05)
@Jan: Diesel verdunt niet. Al gooi je er een blusvliegtuig water overheen, het drijft gewoon vrolijk op het water. Die tanker met zoutzuur laatst....ja, dat kun je met water verdunnen en dat geeft niet zo'n probleem (afgezien van de reactie met water....daarbij zou een blusvliegtuig nog handig zijn geweest). Diesel bindt zich simpelweg niet aan water.
BK (8-12-2014 om 20:58)
@peter, beetje dieselolie? gemiddelde tank van een vracht auto is zo'n 800 liter! dat lijkt mij geen klein beetje meer. En als je snel genoeg bent valt het nog te redden met een beetje afgraven. Hoe langer je wacht hoe meer m3 er afgegraven moeten worden. Goede zaak dus. Schade word nu verhaalt op veroorzaker. Als later een weg aanpassing zou plaats vinden zit de weg beheerder met de vervuiling en betalen we met z'n allen. En @Jan oke de dieselolie is verdunt op't water maar niet op de brug en er na. Probeer het zelf maar eens het word hoe dan ook spek glad. Of laat jij voor de lol ook zo maar diesel olie op de weg lopen omdat het toch niet geeft?
Peter (8-12-2014 om 18:30)
Grond afgraven?? Voor dat kleine beetje dieselolie?? Belachelijk!!
jan (8-12-2014 om 17:17)
Olie op de Zeelandbrug oei als het maar niet in de Oosterschelde komt want dan moet deze ook nog worden leeggepompt , waar hebben we het over diesel olie vermengt met water en dan weer gaan afgraven Totaal overbodig lijkt mij het is al verdunt genoeg
Vlissinger (8-12-2014 om 16:52)
Lastig.. zeker rond dit tijdstip :( Niks aan te doen!
Cookie-instellingen beheren