Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Eis ISD-maatregel voor veelpleger

Toegevoegd: 09-12-2014, 19.18 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 23-jarige D. T. uit Middelburg is dinsdag de zogeheten ISD-maatregel, een verblijf van twee jaar in een inrichting voor stelselmatige daders, geeist. Mocht de rechtbank de eis van ISD niet honoreren, dat wil de officier van justitie dat hem een gevangenisstraf van een half jaar plus een voorwaardelijke ISD-maatregel plus een contactverbod wordt opgelegd.

De volgens de officier van justitie 'gecertificeerde veepleger' wordt verdacht van drie mishandelingen. Eén op 18 juni in een shoarmazaak aan de Vlasmarkt in Middelburg, toen hij een bezoeker zonder enige aanleiding een stomp in het gezicht gaf. Tijdens de zitting zei T. dat hij stomdronken was geweest, zich niets meer wist te herinneren en dat het waarschijnlijk was geweest omdat Nederlands elftal die avond had gewonnen.

Twee dagen eerder zou hij zijn ex-vriendin met een volle plastic fles hebben geslagen en krap twee weken later trok hij de nieuwe vriend van zijn ex van diens fiets, werkte hem tegen de grond, legde hem een nekklem aan en beet in zijn nek. Althans, zo luidde de aanklacht. T. heeft een strafblad van dertien pagina's en heeft inmiddels 26 misdrijven, waaronder het nodige geweld op zijn cv staan.

De rechtbank doet op 23 december uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anuska (10-12-2014 om 10:00)
Opsluiten en niet meer vrijlaten totdat deze meneer is opgevoed.
wim (10-12-2014 om 07:22)
Geef hem de zwaarste straf die er is als je 23 jaar ben en je heb dan 26 misdrijven gepleegd hoort je niet meer thuis in de samenleving.
Cookie-instellingen beheren