Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Blussen Zaamslag nog volop bezig

Toegevoegd: 15-12-2014, 12.06 uur
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - De brandweer is nog volop bezig met het blussen van de zeer grote brand die zondagavond uitbrak in Zaamslag. Bij de brand kwam asbest vrij maar er raakte niemand gewond.

De brand woedt op een terrein aan de straat Steenovens. De eerste melding kwam rond 22.25 uur binnen. De brandweer schaalde al snel op en zette flink wat materieel in. Onder meer vijf blusvoertuigen werden opgeroepen om de brand te bestrijden.

Asbest
Uit metingen bleek 's nachts dat er asbest was vrijgekomen. De asbest is alleen in de nabije omgeving van het adres terechtgekomen. De bewoners in de directe omgeving hebben vanochtend een brief van de gemeente gehad met nadere informatie. Omwonenden was 's avonds al geadviseerd ramen en deuren te sluiten en een eventuele mechanische ventilatie uit moesten zetten.

Afblussen
De brandweer is ook vandaag nog bezig met het blussen van de brand. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn er uiteindelijk twee schuren volledig uitgebrand. In de schuren lag volgens een woordvoerder echter een "enorme hoeveelheid" stro en hooi opgeslagen. Het hooi en stro zijn dik op elkaar gepakt. "Deze pakken moeten uit elkaar getrokken worden om het te kunnen blussen. Er komt kraanmateriaal om de spanten van de schuur op te trekken en om het hooi en stro uit elkaar te halen. Het is dan ook nog lastig in te schatten hoe lang het duurt voordat de brand volledig geblust is."

De politie onderzoekt de oorzaak van de grote brand.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren