Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Drie maanden lang preventief fouilleren

Toegevoegd: 17-12-2014, 13.29 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie houdt de komende mogelijkheid om in Terneuzen preventief te fouilleren. De maatregel blijft sowieso de komende drie maanden van kracht. Dat is vanochtend in het driehoeksoverleg tussen de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente besloten.

Na de schietpartij gisteravond was de maatregel tot preventief fouilleren al direct voor een periode van 12 uur afgekondigd door de burgemeester. Om de maatregel te verlengen, is het nodig dat de burgemeester de kern Terneuzen aanwijst als zogenaamd ‘veiligheidsrisicogebied’. Door die aanwijzing kan dan de komende drie maanden preventief gefouilleerd worden als dat nodig is. Dat is nu gebeurd.

Lonink: "Ik ben geschokt dat er in Terneuzen weer geschoten is. Uiteraard zijn we zeer bezorgd dat weer zulk zwaar geweld gebruikt werd. We begrijpen dat dit niet alleen voor direct betrokken maar voor alle inwoners veel zorgen met zich meebrengt. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie zetten we in op het voorkomen van verdere escalatie. Daarom verlengen we het preventief fouilleren."

"Daarnaast zet de politie uiteraard in op het onderzoek en het zo snel mogelijk aan kunnen houden van de verdachte. Ik vraag nadrukkelijk iedereen die wat heeft gezien of meer weet van deze en ook eerdere incidenten contact op te nemen met de politie en die informatie te delen. Want die informatie kan cruciaal zijn."

Zie ook:
- Fouilleren: Geen wapens gevonden (17-12-2014)
Onderzoek schietpartij in volle gang (16-12-2014)
Man ook betrokken bij eerdere schietpartij (16-12-2014)
Gewonde bij schietpartij Terneuzen (16-12-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (18-12-2014 om 23:10)
noname: iemand kapotschieten is ook tegen de wet.
FearMongers (18-12-2014 om 12:12)
@ erik en matthijs, Een eeuwen oude strategie, eerst de boel laten escaleren door geen toezicht te houden of zelf incidenten veroorzaken of op hun beloop te laten, en daarna moet zogenaamd uit de veiligheid onze vrijheid, rechten en privacy afgebroken worden en de wet verbogen alsof iedereen verdachte is. Zo zie je maar, de ene dag ben je betamelijke burger, totdat de politiek de regeltjes veranderd en je ineens in het verdachtenbankje zit omdat er blijkbaar liever opgetreden wordt tegen alle willekeurige burgers in een gebied dan dat men gericht de criminelen aanpakt of problemen daarmee voorkomt.
Terneuzen Fail (18-12-2014 om 11:24)
die driehoeksverhouding had er beter aan gedaan om eerst samen te werken i.p.v. probleemgevallen los te laten in het openbaar terwijl er haast bijna zeker weer een schietpartij ging volgen ? Met zeer duidelijke levensgrote risico's voor de onschuldige burgers. Nee, daarna pas werken ze ineens samen en wordt er net gedaan alsof ze hun samenwerking zo goed geregeld hebben ... wie gelooft het nog ?
rico-b (18-12-2014 om 09:38)
Iedereen gewoon rond gaan lopen met plastic kinder pistolen:)
Mark (18-12-2014 om 09:15)
Ze weten heus wel wie het zijn fouilleer de mensen met een straf blad eerst zou ik zeggen
danny (18-12-2014 om 08:27)
Door preventief te fouilleren is NYC een veilige stad geworden ! Als je niks te verbergen hebt hoef je niks te vrezen !
Cookie-instellingen beheren