Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Twee Middelburgse straatrovers opgepakt

Toegevoegd: 21-12-2014, 19.55 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Met de aanhouding vandaag van twee verdachten heeft de politie mogelijk een aantal straatroven in Middelburg opgelost. De jongemannen van 17 en 20 jaar zouden zich hieraan de afgelopen maanden schuldig hebben gemaakt.

De uit Middelburg afkomstige verdachten worden in verband gebracht met de volgende straatroven: Op zondag 6 december jl. vond omstreeks 00.48 uur een poging straatroof plaats in de Lammerensteeg. Het slachtoffer werd door drie mannen om een vuurtje gevraagd. Hierna werd hij in een portiek geduwd en vervolgens bedreigd. Doordat het slachtoffer luid om hulp riep werden buren gealarmeerd, waarna zijn belagers de benen namen. In de Populierenlaan werd op zondag 23 november jl. omstreeks 16.05 uur een 70-jarige vrouw op het voetpad van haar handtas beroofd door een rennende jongeman.

In de Segeerssingel raakte een 26-jarige man op woensdag 22 oktober jl. aan het begin van de avond zijn GSM en een klein geldbedrag kwijt aan enkele jongens en een meisje die hem bedreigden en sloegen. Op zondag 19 oktober jl. vond omstreeks 01.00 uur een poging straatroof plaats aan de Hoge Geere. Een 44-jarige man die geld had gepind werd plotseling vastgepakt door drie mannen. Deze probeerden vervolgens zijn broekzakken te plunderen. Na hevig verzet van het slachtoffer sloegen de daders op de vlucht. Een 17-jarige jongen werd door twee mannen van 5 euro beroofd op het station aan de Kanaalweg. Deze straatroof vond plaats op zaterdag 18 oktober tussen 22.00 en 23.00 uur.

Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ben (23-12-2014 om 07:46)
Zou inderdaad helpen dat er een foto bekend gemaakt wordt
Cor (gast) (23-12-2014 om 01:34)
Ik hoop dat dit soort gasten anderen tot afschrikwekkend voorbeeld zullen worden gesteld. Dit kan echt niet !
Alfons (22-12-2014 om 12:26)
Ach, taakstrafje en het is weer opgelost.
frans (22-12-2014 om 12:07)
Pas de wet aan en zorg ervoor dat namen en foto's zichtbaar worden gemaakt van zulke personen. Weet je gelijk dat wanneer je in het centrum loopt en je die gene ziet dat je moet opletten. Nu kunnen ze volgende week als ze weer vrij zijn weer lekker hun gang gaan in de anonimiteit.
Wannabe (22-12-2014 om 04:15)
Oude oma'tjes van hun handtas beroven en in een zware meerderheid iemand het licht uit de ogen slaan voor wat zakgeld. Kansloze lui. Hoop dat ze in Torentijd snel weten dat deze stoere ventjes graag de handtas van een oude vrouw grijpen. Kijken of ze dan nog steeds zo groot zijn.
jan (21-12-2014 om 23:35)
Een hele poos goed vastzetten om over hun "heldendaden" te laten nadenken. Een taakstrafje is geen goed idee, want dan zullen ze zich helden noemen !Geen goed idee. Dus afstraffen lijkt me de juiste weg, en ook nog eens de ouders op hun plichten wijzen door eveneens te laten betalen !
Cookie-instellingen beheren