Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken man in golfkarretje op openbare weg

Toegevoegd: 21-12-2014, 20.00 uur
Door: Rolf de Feijter

RENESSE - Afgelopen nacht is een 43-jarige man uit Renesse meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Dit gebeurde nadat agenten hem in beschonken toestand in een golfkarretje midden op de weg aan de Hoogeboomlaan zagen rijden.

Toen de surveillanten de man omstreeks 02.45 uur in zijn golfkarretje zagen rijden, gaven zij hem een stopteken. Er volgde echter geen enkele reactie. Zelfs niet toen het blauwe zwaailicht even werd aangezet. Toen de agenten voor de man gingen rijden, zagen zij dat de verdachte achter hen met een behoorlijk gangetje een vakantiepark opreed. Uiteindelijk werd hij daar staandegehouden. De man is vervolgens meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De score loog er niet om. Met 880 ug/l zat hij bijna 4 maal boven de toegestane waarde.

De drinkebroer krijgt een dagvaarding thuisgestuurd. Bovendien krijgt hij een bekeuring voor het rijden met een golfkar op de openbare weg. Zijn rijbewijs mag hij behouden, omdat voor het rijden in een golfkarretje geen rijbewijs nodig is.

Diezelfde nacht zijn nog twee andere bestuurders meegenomen voor een ademanalyse. Een man werd op de Hogeweg in Burgh-Haamstede betrapt op rijden onder invloed. Met een score van 660 ug/l zat hij bijna 3 maal boven de toegestane waarde. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden. Op de Noorddijk in Bruinisse zat een bestuurder met bijna 1,8 maal (= 385 ug/l) teveel op achter het stuur. Voor deze overtreding kreeg hij een boete van 500 euro die hij onmiddellijk heeft voldaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Coby (22-12-2014 om 22:08)
Rijbewijs inleveren en nooit meer terug geven.
wim (22-12-2014 om 19:09)
Als je zoiets leest dan ik maar een conclusie bedenken wat gaat we met zen allen toch achteruit op deze wereld als je 43 jaar bent en dan als je zo word aangehouden met zo'n slok op en vervolgens nog twee mensen aangehouden door dronkenschap kan de straf nooit hoog genoeg zijn en stel een boete van 500 euro niet veel voor, deze mensen moeten een andere straf krijgen die ze ook verdient hebben
Cookie-instellingen beheren