Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 34 km

Voetjesactie in Sint Laurens

Toegevoegd: 24-12-2014, 13.13 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT LAURENS - Politie, gemeente en wijkbewoners hebben maandag in Sint Laurens samen een 'witte voetjes' actie gehouden. Doel van deze actie was om bewoners bewust te maken van het feit dat de gelegenheid het een dief makkelijk kan maken. Dit in het kader van het 'Donkere Dagen Offensief' van de Walcherse gemeenten en de politie.

In het dorp is tijdens de actie, die rond 19.30 uur startte, extra gelet op opvallende zaken die het een dief of woninginbreker makkelijker zouden kunnen maken. Bij veel woningen waren al maatregelen genomen om de kans op een inbraak te verkleinen. Bij enkele woningen stonden (klep)ramen open of stond er een ladder in de tuin die voor inbrekers een ideaal hulpmiddel zijn.

In totaal zijn elf 'voetjes' achtergelaten. Politieagenten en medewerkers van de gemeente gaven daarnaast de aanwezige wijkbewoners tips mee om inbraken te voorkomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (26-12-2014 om 08:00)
Dit is heel verstandig om bewoners te wijzen op inbraak mogelijkheden te voorkomen ik vind zoiets zeer goed
Tom (25-12-2014 om 13:50)
Gemeente en wijkbewoners?? Dat de politie in je tuin of huis komt voor zo'n actie is te begrijpen, maar het lijkt mij niet de bedoeling dat anderen zomaar in/op je privéterrein komen. Die hebben daar niets te zoeken en weten dan gelijk waar ze de volgende keer moeten zijn. Op zich een prima actie, maar dan wel alleen door de politie graag!!
Cookie-instellingen beheren