Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Man gewond bij carbidschieten

Toegevoegd: 26-12-2014, 16.59 uur
Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - Vrijdagmorgen is op de Steenovenseweg in Zierikzee een jongeman gewond geraakt tijdens het carbidschieten.

Het 20-jarige slachtoffer uit het Gelderse Wenum-Wiesel was rond 11.15 uur in een weiland bezig met carbidschieten, toen het ontstekingsmechanisme weigerde. Deze ontsteking kon op afstand bediend worden. Nadat de ontsteking weigerde, haalde hij de bal uit het apparaat, waarna de carbid alsnog tot ontsteking kwam. De man kreeg hierdoor een grote steekvlam in zijn gezicht. Hij is gelijk onder de douche gezet.

Personeel van een opgeroepen ambulance heeft het slachtoffer aan tweede graads brandwonden aan zijn gezicht behandeld. Voor verdere behandeling is hij overgebracht naar het ziekenhuis om te kijken of er mogelijk sprake was van oogletsel. Een gealarmeerde traumahelikopter is niet ingezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Condor (30-12-2014 om 20:46)
Burger en Hulsterse, met jullie valt te praten. Al die stuurlui aan de wal daar haal je je schip ook niet mee binnen. Sterkte knul en ik hoop dat alles goed geneest. Ik heb ooit mijn hand verbrand op een gelijke wijze en daar zie je niet veel meer van. Ik hoop ook dat je van dit soort dingen kunt blijven genieten.
Hulsterse (29-12-2014 om 20:30)
Bij de buurman van mijn ouders was dat ook een traditie (ik weet niet beter dan dat hij vlak voor oud en nieuw met carbid bezig was). Verschrikkelijk wat er deze jongeman is overkomen! Ik hoop dat zijn gezicht goed geneest. Misschien had hij inderdaad een stok moeten gebruiken om de bal weg te halen, maar het "wat als" is in dit geval mosterd na de maaltijd. Heel veel sterkte en hopelijk zien de feestdagen er volgend jaar beter uit!
Bep (29-12-2014 om 13:48)
erg dat het is gebeurd, veiligheid moet toch bovenaan staan bij het afsteken van carbid en vuurwerk, voor de persoon zelf en zeker ook voor de omstanders. Zoiets moet iedereen toch weten die hiermee omgaat. Hopelijk heeft hij ervan geleerd! Jammer dat het dan voor de persoon in kwestie te laat is, hij zal gehavend en herkenbaar door het leven gaan.
Burger (29-12-2014 om 07:28)
Verwacht hier geen medeleven. De mensen die hier reageren vinden het fijn om andere mensen af te zeiken, om over hen te oordelen en ze te beoordelen. Totdat ze zelf een keer iets meemaken. Ik snap ook niet waarom er nig steeds een mogelijkheid is om op nieuwsberichten te reageren gezien sommige reacties. Mensen vinden dat ze tegenwoordig alles maar kunnen zeggen.
McClane (28-12-2014 om 18:41)
carbid schieten is in beginsel veiliger dan met vuurwerk klooien... en voor de slimmerikken onder ons... afstandsbediening is in dit geval niet fancy met een hightech wireless remote de boel af laten gaan... nee, waarschijnlijk een komaansteker met een touwtje eraan... maaarrrrr id.. niet handig om pal voor de bus te gaan staan... zijdelings met een stok de bal losduwen had slimmer geweest,... niettemin, sterkte ermee
Adriƫnne (27-12-2014 om 16:30)
Wat een medelevende reacties! Zal mn broer vast goed doen.. En het was alsnog een ongeluk hij deed het voorzichtig genoeg..
Cookie-instellingen beheren