Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie zoekt getuigen inbraken

Toegevoegd: 27-12-2014, 16.01 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie zoekt mensen, die eerste kerstavond (donderdag 25 december) in Kamperland of Burgh-Haamstede mogelijk woninginbrekers hebben gezien. Vrijdagmorgen vroeg zijn in Utrecht vijf mannen uit de Domstad aangehouden. Ze worden verdacht dat ze donderdagavond in een woning aan de Baas Huisweg in Kamperland hebben ingebroken.

Diezelfde avond werd ook ingebroken in een vakantiewoning aan de Westerseweg in Burgh-Haamstede. De daders vernielden een ruit. Een alerte getuige belde onmiddellijk 112, maar omwonenden en de politie troffen de inbrekers niet meer aan. Donderdagavond werd ook een inbraak ontdekt in een woning aan de Nieuwe Havenweg in Burghsluis. De bewoners ontdekten dat er een ruit was vernield en dat de woning was doorzocht. De daders namen sieraden en geld mee. Vrijdagmiddag werd nog een inbraak ontdekt in een tweede woning aan de Nieuwe Havenweg. Ook deze woning werd volledig doorzocht, nadat eerst een raam was opengebroken.

De politie is bezig met een onderzoek naar de vijf mannen, die in Utrecht werden aangehouden. Vrijdag zijn de mannen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Daar zijn ze verhoord. De politie is op zoek naar mensen die nog meer kunnen vertellen over de inbraken in Burgh-Haamstede of Kamperland. Ook zoekt de politie mensen, die donderdagavond (eerste kerst) in Burgh-Haamstede of Kamperland iets ongewoons hebben gehoord of gezien. Hebt u een kenteken van een verdachte auto of signalement van een verdachte persoon genoteerd? Bel dan met de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (29-12-2014 om 07:14)
Ze zijn weer lekker bezig zelfs zo brutaal dat het in de middag al gebeurd,jammer van de getuige dat de politie net te laat was
Cookie-instellingen beheren