Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 28 km

Toiletpot ontploft door vuurwerk Axel

Toegevoegd: 29-12-2014, 12.27 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - Vuurwerk heeft in een woning aan de Schaepmanlaan een toilet vernield. Het vuurwerk werd door de brievenbus naar binnen gegooid waarna de bewoner het probeerde te doven door het in de toiletpot te gooien. Het ging echter alsnog af en vernielde de toiletpot.

Maandag rond 0.20 uur hoorden de bewoners geluid bij hun brievenbus. Toen de bewoonster poolshoogte ging nemen, zag ze dat er vuurwerk naar binnen was gegooid. Haar vriend gooide het in de wc, maar ondanks die actie ging het af. Daarbij is het toilet volledig vernield. Ook de deur en plafond raakten beschadigd.

De bewoners werden geraakt door rondslingerende stukken van het toilet, maar raakten daarbij niet of nauwelijks gewond. De politie onderzoekt de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
-Erik- (1-1-2015 om 19:01)
@Anoniem (31-12-2014 om 15:23 uur): 30 seconden? Echt niet! Er staan genoeg filmpjes op bijvoorbeeld YouTube waarop te zien is dat dergelijk vuurwerk wel eerder ontploft dan 30 seconden. Daarom blijf ik het - net als enkele andere reageerders - een sterk verhaal vinden.
Anoniem (31-12-2014 om 15:23)
Illegaal vuurwerk heeft een lange timer. Niet alleen het lont, maar voor de klap komt er vertragingskruid met een sterrenregentje. Het is denk ik zoals ik al zei een vlinder geweest. Deze hebben toch wel zo'n 30 seconden om te klappen. Van een rotje is je wc niet kapot, en van een cobra liggen ook je ramen er uit. Deze man heeft geluk gehad, je vingers zijn er minstens wel af. Misschien dacht hij dat het een sterrenregentje was. Onder water blijft vuurwerk doorbranden door de hitte van het kruid, ook de lonten, want hier zit kruid in verwerkt, zodat je bij wind en regen ook plezier van het vuurwerk hebt.
Henk (30-12-2014 om 21:18)
@Optimist: vind u het een grapje als er vuurwerk naar binnen gegooid word? Ach mensen, waar moet het heen met deze wereld?
VdVonck (30-12-2014 om 20:23)
Jan, hopelijk krijg je zelf wat je een ander toewenst! Met een beetje geluk worden de hulpdiensten ergens opgehouden en is de wereld een idioot armer!
-Erik- (30-12-2014 om 16:07)
Kan me ook vinden in de reacties van o.a. Jonathan: lijkt me sterk dat het verhaal van de bewoners klopt. En aangestoken vuurwerk oppakken lijkt me niet het slimste dat je kunt doen. En voor al diegenen die zeggen dat vuurwerk gevaarlijk is: als je er verstandig mee omgaat, is vuurwerk niet gevaarlijk. De zogenaamde professionals doen het tenslotte ook.
Optimist (30-12-2014 om 15:26)
Tsjongejonge kom op zeg, Grapje moet kunnen toch!? Zeg nou zelf, wat is mooier dan zo'n kop op je naam te hebben?
Cookie-instellingen beheren