Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Persoon onwel tijdens nieuwjaarsduik

Toegevoegd: 02-01-2015, 13.33 uur
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Tijdens de traditionele Nieuwjaarsduik in Domburg is donderdag iemand onderkoeld geraakt. Dat meldt de Domburgse reddingsbrigade.

De duik bij Domburg werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Er gingen in totaal 310 mensen het koude water in. Eén van hen werd na de duik onwel. Hij vertoonde volgens de reddingsbrigade (lichte) onderkoelingsverschijnselen. Na behandeling kon de zwemmer echter weer op eigen kracht naar huis.

De Zeeuwse reddingsbrigades bewaakten ook andere nieuwjaarsduiken. Dit jaar bewaakten de Domburgse en de Middelburgse brigade voor het eerst samen de duik in Vlissingen. Aan deze duik namen 620 mensen deel. In Vrouwenpolder werd een blote duik georganiseerd nabij Oranjezon. Ook deze, in totaal 30 personen, hebben het water allemaal veilig weer verlaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Flessentrekker (16-10-2015 om 16:40)
Wat je zegt, deze traditie is met name de laatste jaren volkomen uit de klauwen gelopen. De mensen vragen er op die manier gewoon om wat betreft het oplopen van een koudje.
P. den Hollander (3-1-2015 om 10:40)
De vlissinger heeft volkomen gelijk dit is je reinste waanzin , als ze het zouden moeten was de wereld te klein en nu gaan ze vrijwillig .
Franky (3-1-2015 om 08:08)
Vlissinger heeft wel gelijk, ongeoefend kan dit je dood betekenen.... Een traditie met grote risico's
R (2-1-2015 om 19:56)
S,zomers in augustus wordt je gewaarschuwd dat het nog maar 2 weken goed weer is en het water 18 graden dus onderkoeling op de loer ligt. En bij de nieuwjaarsduik wordt niks gezegd. Dan zal het water nu wel 20 graden zijn. Dus onderkoeling nu is overdreven.
t is wat (2-1-2015 om 19:37)
Hihi, Vlissinger, idd. Mij ook niet gezien. Ja, als we nou op Hawaï woonden, of in een ander extreem warm land waar het water 20 graden of warmer is in deze tijd van het jaar.... Beterschap iig voor de persoon...
wim (2-1-2015 om 18:49)
Ik heb zeer veel respect voor een ieder ongeacht van uit welke plaats die zo in dat koude water lopen en springen, ik doet het niet voor het aller hoogste geld bedrag wat ze zouden schenken.
Cookie-instellingen beheren