Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 76 km

Celstraf geëist voor aanzetten tot prostitutie

Toegevoegd: 09-01-2015, 08.47 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Voor het aanzetten tot prostitutie van zijn 17-jarige nichtje heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg donderdag de rechtbank gevraagd de 31-jarige Souburger D. V. een celstraf van vijftien maanden op te leggen.

Naast de mensenhandel wordt V. ervan verdacht foto's van zijn nichtje te hebben gemaakt. Die zou hij op een sekssite hebben gezet en zo werden klanten gelokt. Van de in totaal drie klanten die het meisje zou hebben gehad achtte het OM er slechts één bewezen. Twee potentiële klanten die met seks in het vooruitzicht albast in totaal 700 euro hadden gestort kwamen bedrogen uit: geen seks maar wel geld kwijt.

Volgens de raadsman van V. zou zijn cliënt moeten worden vrijgesproken, omdat de verklaringen van de vrouw steeds wisselden en de ene klant met wie zij tot seks zou zijn gedwongen haar niet op foto's had herkend en een andere verklaring had afgelegd dan zij. V. werd in 2012 voor een dergelijk seksmisdrijf veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan een jaar voorwaardelijk. Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren