Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Eis verlening tbs pedofiel Westkapelle

Toegevoegd: 09-01-2015, 08.50 uur - Update: 09-01-2015, 09.10 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft de rechtbank in Middelburg donderdag verzocht de tbs met dwangverpleging die de 62-jarige Westkapellenaar Joost W. - naast een celstraf van twee jaar in 2012 was opgelegd - met twee jaar te verlengen.

W. bekende destijds zeker honderd jongens in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar seksueel te hebben misbruikt. Van alle misbruikte jongeren deden er uiteindelijk slechts enkele aangifte en veel zaken waren inmiddels verjaard. W. viel voornamelijk op jongens vanaf twaalf jaar. Het misbruik van W. duurde van eind jaren zestig tot 2011 en vond plaats op afgelegen wegen, bij de jongens of bij W. thuis of in de auto. De jongens werden gelokt met geld, snoep, bier en beltegoed.

Binnen de gemeenschap van Westkapelle was de handel en wandel van W. een publiek geheim. Ouders waar­schuwden wel hun kinderen, maar deden verder niets. Volgens de deskundigen van de tbs-kliniek waar W. verblijft moet eerst nog duidelijk worden of W. lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis of aan een stoornis in het autistisch spectrum. Als dat duidelijk is, kan er aan een behandelplan worden gewerkt. Wel slikt W. libidoremmende medicijnen. Ook is hij al enkele malen met begeleid verlof geweest.

Een verzoek tot onbegeleid verlof is door de toetsingscommissie afgewezen. Volgens deskundigen beseft W. inmiddels dat-ie goed fout is bezig geweest. Volgens W. zelf is hij genezen dankzij een geloofsverandering: ''God heeft mij genezen en God bewaart mij voor dit soort dingen''. uitspraak over twee weken.

Zie ook:
Dossier Zedenzaak Westkapelle


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
w (14-1-2015 om 08:24)
Volgens mij moet je de daden niet koppelen aan het geloof. Doe je dat wel dan begrijp je nog niet hoe de wereld in elkaar zit: er worden door niet gelovigen geen overtredingen of misdrijven gepleegd? Als ze gepakt worden hebben ze dan geen flauwe smoes/ excuus waarom ze tot bepaalde gedragingen komen?
Johanna (13-1-2015 om 12:37)
Iedereen wist van het pedofiele gedrag van J.W. ook de politie, aangezien hij al eens eerder veroordeeld is geweest. De jongens kwamen niet alleen uit Westkapelle, maar uit heel Walcheren en daar buiten. Het is dus onzin om Westkapelle af te schilderen als een besloten,gelovige gemeenschap, die alles in de doofpot stopte. Zolang je iemand niet op heterdaad betrapt is het moeilijk aangifte doen en degene die dollartekens in zijn ogen had en daarvoor zijn broek liet zakken, is zeer waarschijnlijk ook niet de eerste die daarmee naar de politie gaat.
Esdoorndorp (10-1-2015 om 22:48)
Merkwaardig. Deze man is nu ineens bekeerd van wat voorheen dan zeker tientallen jaren als normaal gedrag bestempeld werd door dat hele dorp ? En is dat dorp zelf ook al bekeerd of gaan die gewoon verder ?
McClane (10-1-2015 om 18:41)
ik word altijd een beetje weeig als geloof erbij geroepen word.. dat die engerd dat doet is puur flauwekul... zo kan je alles wel goed praten want halleluja, god heeft mij gered... en waar ik verder ook flauw van word, zijn de EO klanten die een discussie meteen verzieken met een passage uit de bijbel... ja.. ik ben atheist, mede door dit soort gedoe en gesteggel heen en weer.. ...geloven, religies, hebben in mijn oogpunt dusver niks dan ellende gebracht... p.s. jammer dat de begeleiding van zo`n vent weer belastinggeld kost.. dr zijn goedkopere en meer definitieve oplossingen.... dit soort types leren het nooit af,.. ook al bidden ze tot 100 godsdiensten.
wim (9-1-2015 om 19:43)
Nee ik wil het niet niet over geloof hebben die man is heel erg ziek en zal niet meer in staat komen om normaal waar dan ook zijn leven te slijten het is een grote stakker laat hem maar waar hij nu is kan niet meer terug in de maatschappij arme jongens die door die pooier misbruikt zijn.
katrien (9-1-2015 om 18:10)
Deze klootzak moet de doodstraf krijgen. Dat vindt ik met alle pedofielen. Kinderen zijn voor hun leven getekend.
Cookie-instellingen beheren