Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
73 files van totaal 300 km

Snorfietsdieven op heterdaad aangehouden

Toegevoegd: 09-01-2015, 09.45 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Vrijdagmorgen vroeg zijn op de Nassaulaan in Middelburg twee jongens aangehouden omdat ze een snorfiets hadden gestolen.

Rond 01.15 uur zag een bewoonster van de Nassaulaan twee jongens aan haar snorfiets rommelen. Ze belde onmiddellijk 112. Toen agenten arriveerden bleek het voertuig te zijn gestolen. Onmiddellijk werd de omgeving afgezocht. Een agent zag twee jongens vanuit het sportpark aan komen lopen. Hij sprak de jongens aan. Een politiehond werd ingezet en die trof met behulp van een spoor de gestolen snorfiets aan.

Ondertussen maakte een andere agent een foto van de jongens en toonde deze aan de eigenaresse van de snorfiets. Zij herkende een van de jongens. Hierop werden de 16 en 17-jarige Middelburgers aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De snorfiets, welke overigens schade had opgelopen, is terug naar de eigenaresse gebracht. Ze deed aangifte van de diefstal.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wijkbewoner (9-1-2015 om 17:03)
Beste Marleen, zou je niet even wachten met je ongenuanceerde reacties voor je definitief weet welke straf zij krijgen?
D (9-1-2015 om 13:31)
@Marleen: De aangeefster zal in deze zaak worden begeleidt met het indienen van een vordering tot vergoeding van de schade, het enige wat ze hoeft te doen is een formulier invullen en een factuur meezenden. Dan wordt de vordering door de strafrechter behandeld en krijgt ze gewoon haar geld terug. Daarnaast wordt het een boete, taakstraf of gevangenisstraf. Dus volgens mij wordt op dit moment precies datgene gedaan wat jij graag zou zien!
marleen (9-1-2015 om 10:32)
laat ze in plaats van boete nu eens die schade betalen zonder pardon die snorfiets weer in nieuw staat herstellen op hun kosten dan tijd in torentijd maar nee de overheid wil geld zien van hun zeker en die mevrouw kan wat hun betref de pot op
Cookie-instellingen beheren