Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mannen opgepakt vanwege inbraken

Toegevoegd: 15-01-2015, 13.26 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Woensdagavond zijn op het Van Ceulenplein in Hulst twee Rotterdammers aangehouden met inbrekerswerktuig. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij enkele woninginbraken.

De politie kreeg woensdag aan het eind van de middag en aan begin van de avond enkele meldingen van inwoners uit Hulst vanwege een verdachte auto. De auto werd rond 18.45 uur door agenten op de kruising van de Sportlaan met de Van Ceulenplein aangetroffen. In de auto zaten twee mannen. Tijdens een controle van de mannen en de auto vond de politie inbrekerswerktuig. Beide 21-jarige mannen uit Rotterdam werden aangehouden en naar het politiebureau in Hulst gebracht.

Woensdag en donderdag kreeg de politie vier meldingen van twee woninginbraken en twee pogingen daartoe. Zo ontdekte een bewoner uit de Stijn Streuvelstraat dat geprobeerd was een raam open te breken. Diezelfde middag ontdekte een bewoner aan de Moersschansstraat dat in zijn woning was ingebroken. Inbrekers hadden een deur opengebroken en de woning doorzocht. De daders gingen er vandoor met sieraden en een personenauto, die in de garage stond.

's Avonds werd een inbraak ontdekt in een huis aan de Leeghwaterstraat. Er was een raam open gebroken. De woning was doorzocht en de daders hadden geld buit gemaakt. Tot slot werd donderdagmorgen een poging tot woninginbraak ontdekt in de Zoutziedersstraat.


De auto van de mannen werd mee naar het politiebureau genomen. Ze zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Donderdagmorgen kregen ze te horen dat ze langer moeten blijven.

De donkergrijze personenauto, merk BMW met het kenteken 65-RS-HS, die werd gestolen bij de woning aan de Moersschansstraat is nog niet teruggevonden. Mogelijk staat de vierdeurs auto in de omgeving van Hulst. Hebt u informatie? Bel dan de politie: 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Herman (16-1-2015 om 10:11)
En als de buurtbewoners elkaar waarschuwen via face book, voor tekens in de buurt , wordt het door de politie afgedaan als een broodje aap verhaal?????
wim (16-1-2015 om 07:01)
21 jaar prachtige leeftijd om wat te bereiken en door zoiets de rest van je leven niets meer voorstelt in de maatschappij om wat te bereiken opsluiten die lui voor goed.
Cerebrus (15-1-2015 om 23:51)
Smerige parasieten. Ze zouden als onkruid verdelgd moeten worden.
Goesenaar (15-1-2015 om 19:15)
Kaal plukken !
Cookie-instellingen beheren