Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cel geëist voor misbruiken nichtjes

Toegevoegd: 16-01-2015, 17.12 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen een 44-jarige man uit Hoek is vandaag voor de Middelburgse rechtbank een celstraf geëist van zestien maanden waarvan de helft voorwaardelijk. De man zou twee nichtjes seksueel hebben misbruikt. Hij heeft een bekentenis afgelegd.

Officier van justitie Valente zei vrijdag tijdens het behandelen van de bewuste zaak al veel zedenzaken te hebben meegemaakt, maar nog nooit te hebben meegemaakt dat een slachtoffer haar misbruiker de kans gaf om zijn daden zelf in de openbaarheid te brengen. Daarmee prees hij een nu 29-jarige vrouw niet alleen daarvoor maar ook voor haar moed omdat zij - net als haar nu 27-jarige zus - alles in alle openheid aan de politie hadden verteld.

De oom van de meisjes, de 44-jarige S. de R. uit Hoek wordt er van verdacht de beide meisjes enkele jaren seksueel te hebben misbruikt. Hij heeft bekend. Als dertienjarige logeerde de 29-jarige vrouw bij haar oom en tante en daar ging het mis. Toen zij een keer bij hem in bed kroop begon hij haar te betasten en uiteindelijk eindigde dat in ongeveer tien keer seksuele gemeenschap.

Haar zusje bleef de seksuele gemeenschap met haar oom bespaard, zij het dat ook zij slachtoffer werd van zijn ontuchtige handelingen. Valente: "Schokkend! Je eigen oom! Hoe kun je als man op zo'n manier met een kind omgaan. Hoeveel verkrachtingen zitten hierbij? En dat omdat-ie tekort kwam bij zijn eigen vrouw."

De officier eistte een celstraf van zestien maanden waarvan de helft voorwaardelijk tegen De R., die het liefst van alles buiten de cel zou willen blijven. 
Hoewel het niet tenlaste was gelegd, zou De R. ook met twee andere jonge meisjes ontucht hebben gepleegd. Nadat de seksuele activiteiten van De R. bekend werden is hij direct in therapie gegaan.

Naast de geëiste celstraf wil de officier van justitie ook dat De R. zijn twee nichtjes in totaal 4.527 euro schadevergoeding betaalt. Als gevolg van zijn handelen is zijn huwelijk op de klippen en woont De R. elders. De raadsman van De R. verzocht de rechtbank zijn cliënt in aanmerking te laten komen voor een taakstraf en er rekening mee te houden dat De R. - in tegenstelling tot vele andere zedenverdachten - in alle openheid een volledige bekentenis bij de politie heeft afgelegd.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniempje (26-1-2015 om 16:48)
Vind het erg voor de man zelf! Vooral ook voor zijn kinderen de meiden hadden slimmer moeten wezen dus bij deze hoop ik dat de straf vervalt. Moeten ze maar niet zo uitdagen.
Yvonne (18-1-2015 om 14:55)
Slachtoffers van misbruik zien vaak wel dat het niet klopt, maar worden psychisch zo onder druk gezet dat zoiets jarenlang door kan gaan. Daar hoeft geen geweld aan te pas te komen. De slachtoffers zijn zo beschadigd dat ze levenslang hebben. Opsluiten die dader!!!
anoniempje (18-1-2015 om 13:57)
Allereerst had dit nooit mogen gebeuren! maar de manier waarop vind ik ook van de meiden zelf stom om bij iemand in bed te kruipen als je al 13 jaar bent. Dus meiden had eff slimmer geweest!!
Destra (18-1-2015 om 12:16)
Aantal jaren misbruik omzetten hetzelfde aantal jaar celstraf?! En ik lees de reacties bij een inbraak dat mensen willen dat de daders voor altijd opgesloten blijven?! Dat is hier meer van toepassing.. Tegenwoordig vinden de mensen geld, spullen, materiaal belangrijker dan mensenlevens..
Vrouw (18-1-2015 om 11:06)
Dit is heel erg. Als insider weet ik dat het 13-jarig meisje niet bij hem in bed is gekropen. Verschrikkelijk als het zo beschreven wordt. De slachtoffers krijgen een trap na. Deze man verdient een langdurige celstraf wat hij de slachtoffers heeft aangedaan. Er zijn in totaal al vier slachtoffers. En welke slachtoffers zijn er die niet in de openbaarheid willen of kunnen treden?
Martine Z (18-1-2015 om 11:03)
Waar er twee vechten hebben er twee schuld,ik weet dat de meisjes daar veel over de vloer kwamen,en als zo iets door je oom is aangedaan waarom blijf je daar dan wekelijks naar toe gaan,op die leeftijd weet je echt wel wat dit allemaal in houd wat er met je wordt gedaan.En als er feesten waren er met hem naar toe gaan....Dit alles zal zeker niet onder dwang zijn gebeurd zo weldadig is de man niet!
Cookie-instellingen beheren