Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Aanvaring tussen tankers Westerschelde

Toegevoegd: 17-01-2015, 03.35 uur - Update: 17-01-2015, 11.09 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vrijdagavond is op de Westerschelde een aanvaring geweest tussen twee tankers. Een van de tankers liep hierdoor schade op en heeft een hoeveelheid styreen gelekt.

De kans dat de lekkage gevaar oplevert voor de gezondheid van omwonenden is zeer klein. Om eventueel gevaar echt uit te sluiten rukte de brandweer uit met een meetploeg.

Er zijn op enkele locaties rondom Bath gemeten en er zijn geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. Wel was er sprake van flinke geurhinder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P. (18-1-2015 om 12:26)
Misschien handig om de schepen nog dichter langs de kust te laten varen, want de regering doet pas wat als er slachtoffers vallen. Alhoewel met het extremisme lopen ze nog met hun hoofd in de wolken. Als het erop aankomt zijn wij toegewezen op elkaar en onszelf in dit soort situaties, aangezien wij de burger/arbeider altijd de dupe is/zijn van dit struisvogel gedoe.
piet (18-1-2015 om 10:00)
Mijn dochter reed morgens om 1/2 zes naar haar werk in Belgiƫ op de A4 daar stonden div auto's stil omdat mensen van de pijn in der hoofd scheel keken. achteraf door de lucht van de stof echter de weg was open. Als er ! asbest plaat in zeeland met een brand betrokken is sluiten ze de halve provincie af als een schip met een blauwe kegel lek vaart is er niets aan de hand. wie gelooft deze mensen van de veiligheidsregio nog kijk effe terug wat ze opgeroepen hebben voor deze calminiteit heel veel maar wel 5 uur na de aanvaring knap hoor
tankerman (17-1-2015 om 21:06)
Het is maar weer gebleken dat er weinig verschil zit tussen enkelwandige en dubbelwandige schepen. En misschien dat hier ook eens bepaalde mensen wakker worden of is men van plan om de dubbelwandige schepen ook naar de knoppe te helpen,zoals de enkelwandige schepen.
H.Reuling (17-1-2015 om 19:18)
Vorige week moesten ze nog op Omroep zeeland op hun borst kloppen dat er een record aantal jaren geen scheepsongeluk op de Westerschelde geweest was!
alex (17-1-2015 om 16:53)
en het is toch wel weer toevallig dat het weer vlak bij een natuurgebied is.......
Sjaakie (17-1-2015 om 11:31)
Styreen is dus wel een kankerverwekkende stof, want alle stoffen die op -een eindigen zij erg reactief, zoals benzeen, tolueen,butadieen enz. , hoezo geen gevaar voor de volksgezondheid , kan iemand me dat eens uitleggen ? Zijn deze stoffen opeens niet meer gevaarlijk en de gelekte styreen is niet gevaarlijk ? (op termijn )
Cookie-instellingen beheren