Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist wegens ontucht met cliënte

Toegevoegd: 19-01-2015, 19.36 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 30-jarige L. de V. uit Oost-Souburg is maandag in Middelburg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar geëist. Ook zou De V. onder toezicht van de reclassering moeten komen te staan.

De V., die met een leer-werkovereenkomst bij Arduin werkte, wordt ervan verdacht rond mei 2012 met een 'cliënte die zich aan zijn hulp zorg had toevertrouwd ontucht te hebben gepleegd'.  Ofwel een zorgverlener die ontucht heeft gepleegd met een in dit geval jonge vrouw van twintig met een verstandelijke beperking. Het lag anders, zo betoogde De V.  Ze waren verliefd op elkaar geworden en er ontstond een relatie die uitmondde in seksuele gemeenschap. Dat zulks niet was toegestaan wist De V. en vandaar ook dat hij haar had verzocht het geheim te houden omdat het anders zijn baan zou kosten. De V. beëindigde de relatie omdat hij inderdaad vond dat het niet kon wat er gebeurde en hij zich wel erg onprofessioneel had gedragen. Uiteindelijk kwam de relatie toch naar buiten en ging de justitiële molen malen.

De V.'s raadsman, J. Grootjans, betoogde dat zijn cliënt van de ontucht moest worden vrijgesproken. Immers: er was een wederzijdse liefdesrelatie en de seks was vrijwillig en van beide kanten gekomen. Alleen daarom kon er al geen sprake zijn van ontucht. Sterker nog: de Hoge Raad had dat volgens hem ook al eens gevonden. Wél vond Grootjans dat De V. de grenzen van zijn professionaliteit had overschreden en daarvoor was in zijn visie het voorarrest dat De V. had ondergaan als straf meer dan voldoende.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren