Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Landmijn tot ontploffing gebracht Cadzand

Toegevoegd: 20-01-2015, 16.06 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - Bij Cadzand-Bad is vanmiddag een landmijn tot ontploffing gebracht. Dat meldt de gemeente Sluis. De mijn werd gevonden tijdens een niet-gesprongen explosievenonderzoek. Dit vond plaats in het kader van de aanleg van een nieuwe jachthaven.

Het explosief, een anti-tankmijn, werd na de vondst veiliggesteld. De mijn werd vanmiddag rond 16.00 uur door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) tot ontploffing gebracht bij de vindplaats op het strand bij het Uitwateringskanaal (Noordzeezijde). Volgens de gemeente vond de ruiming in twee delen plaats. Deze ging gepaard met twee doffe ploffen. De directe omgeving werd korte tijd door de politie korte afgezet.

Het niet-gesprongen explosievenonderzoek begon afgelopen zondag. Volgens de gemeente is het lastig te zeggen hoe lang het onderzoek nog gaat duren. "De werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van omstandigheden zoals windkracht, golfhoogte en getijden."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren