Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 62 km

Politie zoekt camerabeelden overval Yerseke

Toegevoegd: 21-01-2015, 14.50 uur
Door: Rolf de Feijter

YERSEKE - Het overvallenteam van de politieregio Zeeland is op zoek naar twee mannen die vorige week dinsdag 13 januari rond 07.30 uur een vrijstaande woning aan de Steeweg in Yerseke hebben overvallen.

Op genoemd tijdstip drongen twee gewapende mannen via de voordeur de woning binnen, juist op het moment dat de bewoonster de krant uit de buitenbrievenbus had gehaald. In de woning werd het oudere echtpaar ernstig bedreigd met een vuurwapen. De hoofdbewoner werd zo mishandeld dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis moest. Uit de woning werd een klein geldbedrag en enkele sieraden meegenomen.

Het overvallenteam is op zoek naar twee lichtgetinte mannen. Uit het onderzoek is bekend geworden dat de twee mannen na de overval omstreeks 07.55 uur de woning hebben verlaten. Vervolgens zijn zij weggerend in de richting van de Ferdinand Bollaan. Aan het begin van deze straat stond hun grijze personenauto geparkeerd. Nadere gegevens over dit voertuig ontbreken.

Het overvallenteam is naarstig op zoek naar het motief voor deze overval. Het is erg ongebruikelijk dat er 's ochtends om half acht een overval op een schijnbaar willekeurige woning in Yerseke wordt gepleegd. Ook zijn de onderzoekers op zoek naar beelden van bewakingscamera's, zowel zakelijk als particulier. Het gaat met name om bewakingscamera's in - en rond Yerseke waarop ook beelden van de openbare weg zichtbaar zijn. Aan de hand van deze beelden komt er mogelijk zicht op het gebruikte voertuig en de daders. De politie vraagt mensen die tips hebben of camerabeelden willen delen contact op te nemen via 0900-8844.

Zie ook:
- Gewapende overval woning Yerseke (13-01-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren