Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 62 km

Jonge graffitispuiters opgepakt in Middelburg

Toegevoegd: 26-01-2015, 14.53 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Zaterdagavond zijn op de Zuidsingel in Middelburg vier jongens op heterdaad betrapt bij het spuiten van graffiti.

Rond 19.15 uur kreeg de politie een melding dat jongeren graffiti hadden gespoten op het Provinciehuis aan de zijde van de Sint Pieterstraat. Agenten stelden in de omgeving een onderzoek in. Op het fietspad bij de Koepoortlaan zagen ze vier jongens wegrennen richting de Zuidsingel. Daar wisten ze hen staande te houden. Bij één van de jongens troffen ze op één van zijn handen verf aan. Verder zagen agenten op de skatebaan een zogenaamde tag, namelijk een woord van verf. De verf was nog nat. De agenten vonden in de onmiddellijke omgeving drie rugtassen, met diverse verfbussen met verschillende kleuren. De jongens bekenden dat ze graffiti hadden gespoten. Ze werden naar het politiebureau in Middelburg gebracht. De ouders van de jongemannen werden geïnformeerd en haalden hen op. Met de jongens wordt een afspraak gemaakt om een verklaring af te leggen. Het gaat om drie inwoners uit Middelburg (13 en 2x 14 jaar) en een jongen (14) uit Oost-Souburg.

Agenten troffen zaterdagavond diverse tags aan in onder andere Sint Pieterstraat, Korte Giststraat, Koorkerkstraat, Lange Delft en Walplein. Gezien het grote aantal spuitbussen vermoedt de politie dat er veel meer tags zijn. De politie is op zoek naar mensen die ook slachtoffer zijn geworden van graffiti. Zij kunnen aangifte op het politiebureau in Middelburg. Maak hiervoor eerst een telefonische afspraak via 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (28-1-2015 om 07:33)
Net als in Braziliƫ doen dus ,gezichtjes kleuren en lekker rond laten lopen voor een paar weken . Softe gedoe in dit land gaat nergens meer over .pa en ma ,doe er eens wat aan !
Remo (26-1-2015 om 18:48)
Tag's zijn geen graffiti, dat hoort eigenlijk de handtekening onder de burner te zijn, maar deze beginners kunnen duidelijk niet meer dan een handtekening kliederen zonder kunstwerk. Best heel triest dat het niet verder komt met ze. Creatieve ontwikkeling op school is zeker al lang wegbezuinigd ? Geen graffiti dus maar vandalisme onder de noemer van gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen. gewoon net kleuters die thuis het behang onder kliederen. Weten eigenlijk niet veel beter. Duidelijk een leerachterstand dus. stuur jeugdzorg maar eens langs paps en mams want volgens mij verwaarlozen die hun kinderen.
robin (26-1-2015 om 15:24)
Dat zal een jaartje schoonmaken worden de zooi van de collega's opruimen en de evt. schade vergoeden goede mond op mond reclame :)
Cookie-instellingen beheren