Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gevangenisstraf geeïst wegens wietkwekerij

Toegevoegd: 26-01-2015, 15.35 uur - Update: 26-01-2015, 16.19 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 43-jarige B. van B. uit 's Hertogenbosch hoorde maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van een jaar waarvan twee maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. B. die hardnekkig ontkent, wordt ervan verdacht 'de man achter de schermen' te zijn van een hennepkwekerij aan de Westkolkstraat in Terneuzen.

De Bossenaar had een collega ingehuurd om de woning op te knappen. In plaats daarvan ontstond er op twee verdiepingen een hennepkwekerij met 408 planten en door geknoei met de stroomvoorziening vloog de woning in de late avond van 17 juni 2012 in brand. Het pand brandde tot de grond toe af.

Volgens de deskundigen was de brand ontstaan doordat de illegaal aangelegde voedingskabel overbelast was geraakt. Daardoor begon die te smelten en zorgde vervolgens voor de brand. Omdat de ramen volledig waren dichtgetimmerd werden de vlammen pas zichtbaar toen ze door het dak sloegen. Toen de zaak tegen die collega begin juni 2013 werd behandeld zei hij dat de hennepkwekerij een eigen initiatief was geweest. Hij kreeg daarvoor twaalf toen maanden waarvan twee maanden voorwaardelijk opgelegd.

In de zaak tegen B. doet de rechtbank uitspraak op 9 februari.

Zie ook:
- Grote brand in pand Terneuzen (17-06-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
snofla (29-1-2015 om 00:39)
Alfons. Zou dit misschien komen door ons heerlijke beleid? Coffeeshops die hier en daar maar beetje alles illegaal moeten kopen omdat er nog steeds niks voor geregeld is? Eerst denken dan praten/typen.
alfons (27-1-2015 om 17:08)
Ook weer zo, n lage straf. Een kompleet uitgebrand pand door schuld en waarschijnlijk ook heel veel illegaal stroom gebruikt en veel verdient. Dus misdaad loont in Nederland. Wie draait er echt voor op. Juist de gemeenschap.
Cookie-instellingen beheren