Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man schiet illegaal twee reeën dood

Toegevoegd: 28-01-2015, 15.52 uur
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft dinsdagavond bij het Groot Eiland in Hulst een 54-jarige Belg aangehouden omdat hij zonder vergunning twee reeën had doodgeschoten.

Een postende agent hoorde vanaf de Havikdijk twee geweerschoten. Nadat versterking was opgeroepen werd een kijkje genomen op het Groot Eiland. Daar werd een auto aangetroffen met een Belgische kentekenplaat. In de buurt van het voertuig bevond zich een jager met twee dode reeën.

Omdat de man geen schriftelijke toestemming kon overhandigen voor het afschieten van de dieren is hij meegenomen naar het bureau. Zijn vuurwapens zijn inbeslaggenomen. Tegen de verdachte wordt een bestuurlijk proces in gang gezet om zijn jachtakte in te trekken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (1-2-2015 om 16:20)
Jan je bent een vent naar mijn hart! Als je ze betrapt kom ik je helpen, met plezier. Dit soort tuig moet het leven onmogelijk gemaakt worden en moet nooit meer een wapenvergunning krijgen. Alhoewel dat soort zich daar ook niks van zal aantrekken. Wie geeft zo wat het recht om een dier het leven te nemen, bah.
NL (1-2-2015 om 15:11)
Beter bleven de belgen in hun eigen land......
Jan (30-1-2015 om 16:12)
Als verwent dierenliefhebber ben ik anti jagers. Ik doe er alles aan om jagers te frustreren die hier in de polder jagen, door te toeteren en hun drijfjacht te door breken. Onder het mom van de wildstand op peil te houden, met vaak een slok op word er op alles gejaagd wat maar los loopt. Jagen is niet meer van deze tijd. Een goede jachtopziener die de wildstand beheert heb ik minder moeite mee, dit omdat deze mensen er voor zijn opgeleid, en bij overtreding hun baan op de tocht staat. Voor de stropers en andere dierenbeulen heb ik een advies, zorg dat ik je nooit betrap, want de gevolgen zullen erg pijnlijk zijn...
Harm (29-1-2015 om 21:26)
Lekker hoor een ree. Een van de beste soorten scharrelvlees die we in ons land hebben. Jammer, als de grondeigenaar nu netjes schadeaanvraag had ingediend dan was alles netjes binnen de wet geregeld.
pippa (29-1-2015 om 14:58)
Heb niks tegen de jacht maar wel tegen stropers, waarom gaat deze man niet naar de Ardennen? daar zitten er heel veel meer dan hier! illegaal is een schandaal!
arie (29-1-2015 om 10:25)
Dit is geen jager, maar een stroper. Deze mensen zetten een negatief stempel op de jacht. Tenslotte leefden onze voorouders ook van de jacht. In een dicht bevolkt land als nederland zijn regels eenmaal nodig helaas. Vaak is het niet voor eigen gebruik maar voor de handel. Konijnen stropen is beter, want die zijn er genoeg.
Cookie-instellingen beheren