Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Waarschuwingen vanwege winters weer

Toegevoegd: 29-01-2015, 22.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Gladheid zorgt vanavond ook in onze provincie voor problemen. De politie en Rijkswaterstaat raden weggebruikers aan voorzichtig te zijn. Het KNMI heeft waarschuwingscode geel afgegeven.

Volgens de politie hebben sneeuwval, hagel en opvriezing van natte weggedeelten al voor verschillende ongelukken gezorgd. De politie raadt weggebruikers aan hun snelheid aan te passen aan de weersomstandigheden.

Code geel
Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft waarschuwingscode geel afgegeven: gevaarlijk weer. Voor drie weerfenomenen geldt een waarschuwing: onweer (buien, mogelijk met sneeuw, hagel en onweer), gladheid (lokale gladheid als gevolg van bevriezing) en winterse neerslag (gladheid door winterse buien).

Het KNMI verwacht dat de winterse neerslag en de onweersbuien nog voor middernacht zijn gestopt. Wel blijft het tot na de ochtendspits oppassen geblazen: het kan dan plaatselijk glad zijn door eerder gevallen neerslag en bevriezing van natte weggedeelten. Lokaal kunnen ook mistbanken voorkomen.

Voorspelling
Ook de komende dagen blijft het oppassen: er blijven winterse buien mogelijk en de temperaturen komen regelmatig rond het vriespunt te liggen.

Bekijk ook onze weerspagina!


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse Showride (30-1-2015 om 23:07)
@John Tholen. Dat zou misschien best kunnen, ik kijk / luister nooit naar de weerberichten op de radio omdat ze waardeloos zijn, ik interpreteer de beelden zelf wel via metoffice.co.uk ;). Ik las het pas om 22:08 hier op HVZeeland.
John Tholen (30-1-2015 om 17:20)
@ZeeuwseShowride, het KNMI had ruim op tijd gewaarschuwd hoor.
Sebastian (30-1-2015 om 12:24)
Hoe is dat eigenlijk in Nederland met de winterbanden? In Duitsland (en ik denk ook in Oostenrijk) zijn winterbanden wettelijk verplicht en wie bij winterweer de straat blokkeerd omdat hij met zomerbanden rijdt krijgt een boete, een strafpunt en bij een ongeval betaald de verzekering ook niet.
JanDoedel (30-1-2015 om 10:58)
Strak blauw hier 4 graden boven nul. Ze kunnen de pot op met al hun kleuren Kom ik buiten regent het neem ik een plu mee, Vriest het rij ik niet of voorzichtig dat zelfde geld voor mist. En ja is de zon er gaat een zonnebril mee. Ik denk dat we allemaal gezond verstand hebben laat ons zelf beslissen en ga met kleur boek de boom in
Zeeuwse Showride (29-1-2015 om 22:58)
Dat het KNMI een waarschuwing geeft is best, beetje laat deze keer om 22:11 lag er al een ruime cm sneeuw op mijn oprit ;). Maar moet de politie mensen nu serieus ook nog aan raden om hun rijstijl op de omstandigheden aan te passen??? Kunnen mensen tegewoordig zelf geen verantwoordelijkheid meer nemen? Of willen ze dat niet?? (Ik ben 28 en heb verd*mme zulk verstand kom op zeg)
R (29-1-2015 om 22:52)
Ik zie ze nooit strooien. Als ik in Oostenrijk ben zijn de wegen schoon en de treinen rijden op tijd. Maar in Nederland zijn de wegen belabberd en de treinen rijden niet. 3e Kerst naar de Efteling geweest. Nou nou 20 km per uur. Als er 3 vlokken vallen in Nederland is het een 3e wereld land
Cookie-instellingen beheren