Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Stationair draaiende auto gestolen

Toegevoegd: 02-02-2015, 13.14 uur
Door: Roland de Jong

WOLPHAARTSDIJK - Een 37-jarige Middelburger is vanmorgen op de Muidenweg in Wolphaartsdijk opgepakt omdat hij reed in een bestelwagen die even daarvoor was gestolen.

De bestelauto werd rond 8.10 uur gestolen bij een garagebedrijf in Nieuw- en Sint Joosland. De bestuurder had de auto voor het bedrijf geparkeerd met stationair draaiende motor en ging vervolgens kort naar binnen. Toen hij terug kwam was de auto weg.

Surveillerende agenten kwamen het voertuig rond 9.00 tegen en achtervolgden het op de Muidenweg bij Wolphaartsdijk. De rijbaan werd daar snel door andere eenheden geblokkeerd. De dief probeerde nog te ontsnappen door een weiland in te rijden, maar reed zich vast in de modder. Vervolgens kon hij worden aangehouden.

Volgens de politie raakte de auto beschadigd. De verdachte is ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (3-2-2015 om 19:12)
Willem kan wel degelijk gelijk hebben, dat hier zelden of nooit PV voor opgemaakt wordt is ten tweede. De APV geeft hier de ruimte voor, maar de vraag is, staat het ook in de APV van de gemeente Goes?? Deze wetgeving is in het leven geroepen na de vele auto inbraken waarbij het duidelijk werd dat waardevolle goederen in het zicht lagen, nadruk ligt hier bij diefstal van.
Piet (3-2-2015 om 10:30)
Het klopt wat Willem zegt, je kunt een bekeuring krijgen voor het onbeheerd achterlaten van een voertuig met draaiende motor. Dit moet natuurlijk geen rede zijn om een voertuig te stelen.
Jos (2-2-2015 om 17:15)
Beste Willem, in welke wet staat dat je je auto niet met draaiende motor mag laten staan. De term aanleiding tot diefstal is mij ook niet bekend. Misschien bedoel je uitlokking, maar daar is hier geen sprake van. Het is mogelijk dat je de verzekeringspolis verwart met wetgeving
Jan (2-2-2015 om 16:35)
Willlem.Zo achterlijk is die wet niet!
Will (2-2-2015 om 16:25)
Eigen schuld. dikke bult. Gebeurd hier in Vlissingen naast de Action 100 x per dag, een blijft in de auto, Want je mag daar niet parkeren en de ander doet de boodschappen. En de Motor maar laten draaien, maar wie let daar nog op ?????
Edwin (2-2-2015 om 16:08)
Hoop dat bij mij in de straat ook eens de auto's meegenomen worden die hier s'ochtends een half uur staan warm te draaien. Zijn het ook nog van die oude stinkdiesels ook, moeten ze natuurlijk niet hebben
Cookie-instellingen beheren