Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 28 km

Politie waarschuwt voor Ierse klussers

Toegevoegd: 04-02-2015, 18.52 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen in de provincie Zeeland. Bewoners deden klachten bij de politie. Zij moesten grote bedragen betalen voor klussen en waren niet tevreden met de uitvoering van de afgesproken werkzaamheden of er werd ineens een hoger bedrag in rekening gebracht.

Het gaat om personen die aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden.Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak onderhoud nodig heeft en vervolgens krijgen de gedupeerden hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden.

Veel bewoners betalen vooraf hoge bedragen, hebben geen kwitantie en weten ook niet exact met wie zij in zee gaan. Het werk wordt vaak niet afgemaakt. De politie adviseert om niet in zee te gaan met deze Engelssprekende (vaak Ierse) klussers, die vaak rijden in bestelbusjes.

De politie waarschuwt dat in het verleden dergelijke klusjesmannen vaak niet de afgesproken prestatie en de verwachte kwaliteit leverden. Ook ontstaan er achteraf regelmatig discussies over een te hoge rekening. Er is echter alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners opgelicht zijn. In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil.

De politie raadt geïnteresseerden aan vooraf een gespecificeerde offerte aan te vragen en de identiteit van de klusjesmannen vast te stellen zodat een weloverwogen besluit kan worden genomen over het toekennen van de opdracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marina (6-2-2015 om 11:20)
Je bent er zelf bij om een klusser in huis te nemen! En vreemde mannen die klussen komen bij mij er gewoon niet in! Helaas bestaan er ook bekende klussers die de boel oplichten! Maar ook geld hier een afspraak voor! Dit gezegde is er niet voor niets: Een half werk is een onbegonnen werk! Het is dan voor mij dan de kous eraf!
Piet (5-2-2015 om 16:46)
Ik zie vele mensen reageren over het feit dat de politie niets zou doen, ik weet niet of iedereen opgelet heeft maar de politie is er om de burger te beschermen en te helpen bij een strafbaar feit, in dit geval is er helemaal geen sprake van een strafbaar feit maar inderdaad een civiel geschil, tenzij dit anders aangetoond kan worden. Leer eens begrijpend lezen voor je begint te roepen.
bumper (5-2-2015 om 12:25)
maak een foto van die gasten en zet die op zeelandnet dan zijn ze zo verdwenen. en wie weet waar die gasten bivakeren, misschien lost een ,,bezoekje"veel op. en de politie, ja wat moet ik daar op antwoorden, ik dacht dat die er waren om ons burgers te beschermen in grondbeginsel. bumper.
TRUUS (5-2-2015 om 10:21)
dat kunnen mensen verwachten waar het altijd op een koopje moet gebeuren eigen schuld dikke bult
hadassa (5-2-2015 om 08:59)
ja ja ik weet t maar t gebeurd ook zo subtiel en gelooofwaardig dat over komt dat is net als acteren ik kan t weten ik ben actrice maar trap er nooit in is heel vevelend beste mensen nooit in dat soort geintjes van klusjes in trappen hoor
loese (5-2-2015 om 08:56)
wie trapt hier ook in? ouderen? er komen bij mij geen klussers in die geen duidelijk en begripvol Nederlands spreken, alleen erkende bedrijven komen erin die netjes Nerderlands spreken.Tijd dat deze 2 in ierland gaan klussen en eigen volk gaan beduvelen.
Cookie-instellingen beheren