Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist vrijspraak in zaak cocaïnesmokkel

Toegevoegd: 09-02-2015, 20.29 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Dankzij een allerbelabberdst politieonderzoek, of liever: het gebrek aan een onderzoek, kon de officier van justitie in Middelburg maandag weinig anders doen dan de rechtbank vragen de 44-jarige oud-Goesenaar H. J. vrijspreken van de smokkel van 104,2 kilo cocaïne.

De drugs vertegenwoordigden een straatwaarde van 3,6 miljoen euro en werd op 12 juli 2012 in de Bijleveldhaven in Vlissingen ontdekt. De pakketten cocaïne waren met magneten aan een zogeheten flatrack vastgemaakt. J. kwam in beeld toen hij op de bewuste vroege ochtend op het haventerrein aanwezig was om de schade aan zijn bedrijfswagen opnemen te nemen.

De wagen had hij daags tevoren aan 'iemand' uitgeleend . Kennelijk waren er enkele flatracks op de bestelwagen gevallen. Toen werd ook de cocaïne ontdekt. En zo werd de link tussen de verfrommelde auto, de drugs en J. gelegd. J. belde een bergingsdienst op om de beschadigde wagen weg te halen, seinde de marechaussee in en verzette het wrak van de auto naar een andere plek. Ook pleegde hij enkele telefoontjes.

De politie schreef op wat er was gebeurd en daar bleef het kennelijk bij. Wat ze verzuimden de mensen te traceren die J. had gebeld, de telefoonnummers werden niet gecontroleerd, er werd niet uitgezocht wie de auto had geleend en wie er had gereden, ook was niet officieel bekend of het om echte cocaïne ging en werd het wrak van de auto niet op sporen onderzocht.

J. op zijn beurt zei steevast van niets te weten. En zo kon de officier van justitie, die er van overtuigd was dat J. 'van A tot Z zat te liegen', niets anders doen dan de rechtbank te verzoeken J. vrij te spreken. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nee (10-2-2015 om 14:06)
@Will als je het hele verhaal leest blijkt dat in dit geval de politie niet genoeg zijn best heeft gedaan, anders was het OM ook wel met een andere eis gekomen.
Zeeuws meisje (10-2-2015 om 13:04)
politie hun best doen??? Ja die hebben toch fouten gemaakt in het onderzoek? Helaas kan het dan nu niet anders, of het gehele onderzoek weer opnieuw doen.
Will (9-2-2015 om 21:30)
Dit kan dus alleen in Nederland, in het buitenland kom je hier niet mee weg. Fijne justitie hebben wij hier. En de Politie hun best maar doen.
Franky (9-2-2015 om 20:50)
Lijkt me meer een zaak voor de douane....
Cookie-instellingen beheren